Sport

Cum l-a ratat Manchester City pe Cristiano Ronaldo! Toate detaliile din spatele transferului la Manchester United

Manchester City a fost la un pas să-l transfere pe Cristiano Ronaldo, în vară, însă portughezul a ajuns, până la urmă, la Manchester United.
06.11.2021 | 00:41
Cum la ratat Manchester City pe Cristiano Ronaldo Toate detaliile din spatele transferului la Manchester United
ADVERTISEMENT

A fost o vară fierbinte pe piaţa transferurilor, în condiţiile în care Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo şi-au schimbat echipele. Argentinianul s-a aflat pe lista lui Manchester City, însă a ajuns în cele din urmă la PSG. CR7 a fost aproape să îmbrace tricoul “cetăţenilor”, dar Manchester United l-a “furat” în ultima clipă.

Manchester United şi Manchester City se duelează sâmbătă, de la ora 14:30, în Premier League, iar toţi ochii vor aţintiţi pe Cristiano Ronaldo. Chiar dacă este primul episod al rivalităţii în actualul sezon, cele două echipe au dus lupte grele, în culise, în vară.

ADVERTISEMENT

Cum l-a ratat Manchester City pe Cristiano Ronaldo. Pep Guardiola a primit lovitura în ultima secundă, după 6 săptămâni de negocieri

În vară, Manchester City a vrut să-l transfere pe Harry Kane, însă negocierile nu au ajuns la un numitor comun, aşa că oficialii campioanei Angliei s-au orientat imediat spre un alt star mondial. Cristiano Ronaldo căuta plecarea de la Juventus, iar un astfel de transfer ar fi fost o adevărată bombă pentru “cetăţeni”.

Negocierile între Manchester City şi Cristiano Ronaldo au fost purtate timp de 6 săptămâni, iar totul părea să ducă la semnarea contractului. Presa din Anglia anunţa că trădarea lui CR7 este aproape, însă Manchester United a lansat o adevărată ofensivă în culise.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zeci de minute înainte să susţină conferinţa de presă premergătoare meciului Manchester City – Arsenal 5-0, Pep Guardiola a fost anunţat de Txiki Begiristain că transferul lui Ronaldo a picat. Lovitura nu a fost primită prea bine de antrenorul spaniol, care era sigur că jucătorul va semna contractul.

Acţiunile lui Manchester United pentru atragerea lui Cristiano Ronaldo

Atunci când au apărut primele informaţii care îl anunţau pe Cristiano Ronaldo la Manchester City, rivala s-a pus pe treabă. Oficialii lui Manchester United au ratat startul negocierilor, după ce au crezut că Juventus nu-l va vinde pe starul portughez.

ADVERTISEMENT

De altfel, Jorge Mendes a purtat primele discuţii cu Manchester United, conform The Athletic, însă City a fost cea care a făcut primele mişcări concrete. Ofensiva a început atunci când oficialii “diavolilor” au înţeles că Ronaldo este aproape de semnarea contractului.

Ole Gunnar Solskjaer l-a sunat pe Ed Woodward, care i-a contactat pe fraţii Glazer pentru a afla dacă are undă verde pentru negocieri. În tot acest timp, foşti jucători ai echipei au început să-l convingă pe Cristiano Ronaldo să revină la Manchester United.

ADVERTISEMENT

“N-aș putea accepta asta nici în ruptul capului. Niciodată! Mai bine îmi scot ochii din cap”, a fost reacţia unuia dintre oficialii lui Manchester United, conform Daily Star, când negocierile lui Ronaldo cu City erau pe final.

Apelul care l-a convins pe Cristiano Ronaldo

În acţiune a intrat şi Sir Alex Ferguson, cel care l-a adus pe Cristiano Ronaldo la Manchester United, în 2003. Fostul antrenor legendar al echipei de pe “Old Trafford” l-a contactat pe CR7, iar apelul de doar câteva secunde a făcut diferenţa.

“Nu semna cu City”, au fost cuvintele, conform presei din Anglia, pe care Sir Alex Ferguson i le-a spus lui Cristiano Ronaldo. Toate aceste acţiuni l-au convins pe starul portughez că nu o poate trăda pe Manchester United, astfel că a spus pas ofertei venite dinspre City.

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Manchester United, negociat în curtea lui Gary Lineker

La începutul lunii octombrie, Gary Lineker a dezvăluit că transferul lui Cristiano Ronaldo la Manchester United a fost negociat chiar în curtea lui. Ed Woodward fusese invitat de fostul internaţional englez, iar acesta era în plină discuţie cu Jorge Mendes.

Credeți-mă pe cuvânt, Ed Woodward este un foarte bun prieten de-al meu. Suntem vecini, iar el a făcut transferul lui Cristiano Ronaldo din grădina mea. A fost ceva incredibil! Și amuzant în același timp.

Când a intrat la mine în curte vorbea la telefon cu agentul lui Ronaldo, Jorge Mendes. Nu știu dacă fac bine că dau din casă atât de multe detalii, dar atunci a rezolvat transferul. Am o poză grozavă cu Ed, stând în spatele grădinii mele și vorbind la telefon. Poate am să v-o arăt într-o zi, dacă el îmi da va permisiunea”, a dezvăluit Gary Lineker.

  • 15.000.000 de euro a costat transferul lui Cristiano Ronaldo (la această sumă se vor mai adăuga bonusuri în funcţie de performanţe)

Cristiano Ronaldo, 5 goluri împotriva lui Manchester City

Cristiano Ronaldo a întâlnit-o, de-a lungul carierei, de 14 ori pe Manchester City, iar 11 dintre aceste meciuri le-a bifat în tricoul lui Manchester United. Contra rivalei, portughezul a marcat 5 goluri, 4 fiind înscrise în prima perioadă petrecută pe “Old Trafford”.

  • Manchester United – Manchester City 4-2 (1 gol, Cupa Angliei 2003-2004)
  • Manchester United – Manchester City 3-1 (1 gol, Premier League 2006-2007)
  • Manchester City – Manchester United 0-1 (1 gol, Premier League 2006-2007)
  • Manchester United – Manchester City 2-0 (1 gol, Premier League 2008-2009)
  • Real Madrid – Manchester City 3-2 (1 gol, Liga Campionilor 2012-2013)
ADVERTISEMENT