Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum l-a reîncărcat Gică Hagi pe rebelul Denis Alibec: „E sută la sută meritul lui. I-a umblat la cap!” Video exclusiv

Forma de excepție a lui Denis Alibec a fost dezbătută intens în cadrul emisiunii Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici. Atacantul Farului e al doilea golgheter al campionatului.
06.12.2022 | 13:25
Cum la reincarcat Gica Hagi pe rebelul Denis Alibec E suta la suta meritul lui Ia umblat la cap Video exclusiv
Cum l-a reîncărcat Gică Hagi pe rebelul Denis Alibec: „E sută la sută meritul lui. I-a umblat la cap!” FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Denis Alibec (31 de ani) este al doilea cel mai bun marcator din SuperLiga. Atacantul Farului are nouă reușite, la fel ca Daniel Paraschiv și cu patru mai puține decât liderul Andrea Compagno. Forma de excepție a internaționalului român a fost subiect de discuție în cadrul celei mai noi emisiuni FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

De ce e Denis Alibec într-o super formă. Verdictul lui Adi Ilie, Ioan Andone și Andrei Vochin

Denis Alibec joacă la Farul din vara lui 2022, după ce a mai evoluat sub comanda lui Gică Hagi, la Viitorul, între 2012 și 2013: „Tactica lui Petrescu e diferită față de Hagi. Joacă în alt sistem și cere ceva de la jucători, Gică cere altcteva. Crezi că la Petrescu nu venea la fix la antrenament? 

ADVERTISEMENT

Gică îl joacă exact pe calitățile pe care le are. La Petrescu vârful trebuie să se bată. Alibec nu e de bătaie. Trebuie să slăbești, că altfel nu poți să joci. S-a maturizat mai mult și a înțeles că trebuie să facă mai mult”, a declarat Adrian Ilie, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

La CFR Cluj, în 21 de partide, Alibec n-a reușit să marcheze decât două goluri și să ofere un assist: „Și-a adus (n.r. – Hagi) jucători cu care a lucrat, Torje, Alibec. Le-a lucrat la cap și mental a scos totul din ei. Sunt periculoși. Mă bucur pentru el că a reușit.

ADVERTISEMENT

Nu poate să joace la Dan Petrescu că nu face pressing, nu e jucător de bătaie, minge lungă, mingea a doua. Trebuie să intre la primit, să plece ăia și el să finalizeze. Așa îl folosea și Șumudică”, și-a spus părerea Ioan Andone, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VEZI VIDEO MAI JOS

„Faptul că a slăbit i se datorează lui Hagi”

Denis Alibec l-a impresionat și pe Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanul. Atacantul în vârstă de 31 de ani e om de bază în naționala lui Edi Iordănescu, unde are 27 de selecții și două goluri.

ADVERTISEMENT

„Defectul lui e jocul de cap. La Petrescu nu cred că e unul care să nu joace cu capul. Cred că și portarul. După 30 de ani e un an bonus. Am văzut mulți în carieră care au descoperit laptele călduț seara după 30 de ani.

Faptul că a slabit, că a revenit în prim plan se datorează lui Hagi că i-a redat plăcerea de a juca fotbal. Nici nu i se mai par sacrificii. Ia uite ce bine mă simt la 80 kg în loc de 85, nici n-am suferit de foame, nici de poftă.

ADVERTISEMENT

După joc pot să mănânc sau să beau ce vreau că Hagi îmi dă voie. Eu cred că din această plăcere redată el și-a recâștigat sau a rearătat valoarea pe care o are ca fotbalist”, a declarat Andrei Vochin, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT