Fotbal intern

Cum l-a revitalizat Dusan Uhrin pe Deian Sorescu, cel mai bun pasator si golgheter al lui Dinamo

05.05.2021 | 18:50
Cum la revitalizat Dusan Uhrin pe Deian Sorescu cel mai bun pasator si golgheter al lui Dinamo
Cum l-a revitalizat Dusan Uhrin pe Deian Sorescu, cel mai bun pasator si golgheter al lui Dinamo. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin a reușit să îl transforme pe Deian Sorescu de când a preluat-o pe Dinamo, iar mijlocașul are cele mai multe assist-uri și goluri din haita „câinilor” în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

UPDATE, 5 mai, ora 18:50 / Deian Sorescu continuă să strălucească sub bagheta lui Dusan Uhrin. Căpitanul roș-albilor a demonstrat că este într-o formă de zile mari și la Iași, acolo unde Dinamo a învins-o cu 2-1 pe Poli. Primul gol al „câinilor” fost marcat de Sorescu, care a ajuns la cota 7 în acest sezon.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ, 4 mai, ora 23:18 /

Deian Sorescu a fost unul dintre cei mai criticați jucători ai lui Dinamo, mai ales după penalty-ul ratat la meciul cu UTA, chiar dacă jucătorul „câinilor” nu a făcut un meci slab.

Însă Dusan Uhrin a reușit să producă mai multe schimbări la echipă, printre care și reinventarea lui Deian Sorescu, iar FANATIK a analizat principalele motive ale acestei creșteri de la meci la meci.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu, reinventat de Dusan Uhrin Jr. Cum a ajuns golgheter și cel mai bun pasator

Deian Sorescu s-a schimbat la 180 de grade în mandatul lui Dusan Uhrin Jr. și a devenit principalul motor al echipei. După meciurile cu Gaz Metan, Voluntari și Viitorul, Sorescu a devenit cel mai bun pasator al echipei cu șase pase decisive și golgheterul „câinilor”, depășindu-l pe Borja Valle, care însă nu mai e la Dinamo de aproape jumătate de an.

Principalul motiv prin care Uhrin a reușit să îl revitalizeze pe Sorescu a fost revenirea pe postul pe care s-a consacrat, acele de mijlocaș dreapta și unde a avut evoluții bune și în sezonul precendent, când a reușit 11 goluri și zece pase decisive în 37 de meciuri.

ADVERTISEMENT

În lipsa unui fundaș dreapta de meserie,  după plecarea lui Alexander Gonzalez, Deian Sorescu a fost „sacrificat” și a jucat mare parte din acest sezon pe această poziție, iar aportul său ofensiv a fost mult diminuat. Însă odată cu noul sistem implementat de Uhrin, cu trei fundași centrali, jucătorul de 23 de ani a revenit pe postul pe care se simte cel mai bine.

Uhrin i-a dat mai multe responsabilități ofensive lui Sorescu, care a devenit și căpitan

Dusan Uhrin nu doar că l-a readus pe postul său preferat, dar i-a dat mai multă libertate și responsabilități ofensive, într-o perioadă în care Dinamo nu putea să înscrie, singurul atacant fiind Adam Nemec, abia revenit după o accidentare și cu Fabbrini pe bancă, cel care „aresta” balonul de cele mai multe ori și iniția atacurile alb-roșiilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, Deian Sorescu a avut mai mult mingea și a devenit „motorul” echipei, fiind responsabil cu faza de construcție a „câinilor”, lucru care s-a văzut imediat: un gol marcat cu Mediaș, pasă de gol cu Voluntari și Viitorul (ba chiar ar putea fi considerat assist și la golul lui Albentosa de la Ovidiu, însă mingea nu a venit direct de la Sorescu), dar și un penalty ratat cu UTA.

Ba, mai mult, după ce Ante Puljic a fost mai mult rezervă, Deian Sorescu a fost desemenat de Dusan Uhrin căpitanul echipei, lucru care l-a responsabilizat și l-a motivat și mai mult. În plus, Uhrin a încercat să îi dea încredere lui Sorescu cu care a discutat în mai multe rânduri și a reușit să îl scoată din pasa proastă, mai ales după ratarea penalty-ului cu UTA.

  • 6 goluri și 9 assist-uri are Deian Sorescu în 37 de meciuri la Dinamo în acest sezon
  • 5 goluri și 1 assist a reușit Borja Valle pentru „câini” în 10 meciuri
  • 10 goluri și 11 asisst-uri a avut Sorescu în sezonul precendent
  • 11 noiembrie 2020 a fost data ultimului meci jucat de Borja Valle în tricoul alb-roșu
ADVERTISEMENT