Sport

Cum l-a revitalizat Eugen Neagoe pe Andrei Ivan. Secretul din spatele formei excelente de la Universitatea Craiova

Andrei Ivan a fost resetat complet de Eugen Neagoe, iar internaționalul român traversează una dintre cele mai bune perioade din carieră la Universitatea Craiova.
06.03.2023 | 09:10
Cum la revitalizat Eugen Neagoe pe Andrei Ivan Secretul din spatele formei excelente de la Universitatea Craiova
Cum l-a revitalizat Eugen Neagoe pe Andrei Ivan. Secretul din spatele formei excelente de la Universitatea Craiova. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a izbutit prima victorie în deplasare împotriva celor de la Petrolul Ploiești, datorită golului marcat de Andrei Ivan în prelungirile primei reprize. Atacantul alb-albaștrilor a fost revitalizat de Eugen Neagoe, care l-a scos din criza de formă pe internaționalul român.

Andrei Ivan, resetat complet de Eugen Neagoe. Secretul din spatele formei excelente de la Universitatea Craiova

Andrei Ivan este salvatorul Universității Craiova din 2023, fiind cel mai bun marcator al alb-albaștrilor de la reluarea campionatului. Jucătorul formației din Bănie a înscris șase din cele opt goluri marcate de olteni în acest an și l-a egalat pe Sebastian Mailat și Daniel Paraschiv în clasamentul golgheterilor din SuperLigă, fiecare cu 10 reușite.

ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe a avut un rol important în revenirea de formă a lui Andrei Ivan, care a redevenit decisiv pentru Universitatea Craiova. Fost atacant al Băniei, „Geană” l-a resetat complet pe internaționalul român, după o perioadă grea petrecută la formația din Bănie.

Înaintea venirii lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova, Andrei Ivan înscrisese doar patru goluri în SuperLiga și a traversat o perioadă de criză în tricoul alb-albaștrilor. Internaționalul român a suferit mai multe accidentări care l-au ținut departe de suprafața de joc și a fost scos de Mirel Rădoi din lotul oltenilor la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Schimbarea de antrenor la Universitatea Craiova a fost de bun augur pentru Andrei Ivan, iar Eugen Neagoe l-a sprijinit și i-a redat încrederea atacantului. În lipsa lui Nicușor Bancu, tehnicianul alb-albaștrilor i-a înmânat banderola de căpitan.

Cu banderola pe brațul lui Andrei Ivan, Universitatea Craiova a obținut patru victorii, trei înfrângeri și un rezultat de egalitate cu FCSB. Eugen Neagoe a implementat și un nou sistem tactic la formația finanțată de Mihai Rotaru, iar atacantul oltenilor a dat un randament mult mai mare față decât în mandatul lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

„Geană” a recunoscut că este adeptul unui sistem tactic cu patru jucători în defensivă, iar oltenii au jucat 4-2-3-1. Andrei Ivan a fost folosit atât în partea stângă a ofensivei, cât și în cea dreaptă, dar nu și în poziția de vârf, așa cum s-a mai întâmplat în trecut și despre care a spus că nu este pe placul lui.

Andrei Ivan s-a descătușat după „dubla” din Universitatea Craiova – FC Hermannstadt. Internaționalul român a marcat toate golurile oltenilor de pe stadionul „Ion Oblemenco” în 2023

Sub privirile marelui Rivaldo care a fost spectacor de lux pe stadionul „Ion Oblemenco”, Andrei Ivan a strălucit în tricoul oltenilor în Universitatea Craiova – FC Hermannstadt, scor 2-0. Acesta a marcat o „dublă” împotriva sibienilor, iar atacantul a marcat pe bandă rulantă pe arena din Bănie.

ADVERTISEMENT

Andrei Ivan a fost decisiv pe stadionul „Ion Oblemenco” cu CFR Cluj, scor 2-0, și în succesul cu 1-0 în fața celor de la FC Argeș, fiind unicul marcator al Universității Craiova. Internaționalul român a reușit să rupă ghinionul deplasărilor din 2023 ale oltenilor din SuperLiga și a marcat decisiv în partida cu Petrolul Ploiești.

Ajuns la 10 goluri în acest sezon din SuperLiga, Andrei Ivan este golgheterul Universității Craiova, însă atacantul a punctat rar în deplasare. Internaționalul român a izbutit să înscrie opt goluri pe teren propriu și două în deplasare, iar una dintre reușite este pe stadionul „Ion Oblemenco” la derby-ul cu FC U Craiova 1948 în postura de gazdă.

În sezonul trecut din SuperLiga, Andrei Ivan a marcat 15 goluri în tricoul alb-albaștrilor, fiind al treilea cel mai bun marcator din campionatul românesc. Pentru Universitatea Craiova urmează confruntarea de pe teren propriu cu UTA Arad, care este programată vineri, de la ora 20:30.

Andrei Ivan a anunțat când va pleca de la Universitatea Craiova: „Vreau să joc în grupele Champions League”

Andrei Ivan a mărturisit că își dorește să câștige titlul cu Universitatea Craiova, formație cu care visează să joace în grupele Champions League și apoi să prindă un transfer la o echipă de top. Acesta a declarat că cel mai frumos moment din cariera sa a fost pe stadionul din Drobeta Turnu – Severin, atunci când a marcat o dublă cu Dinamo.

„Visul meu este să câștig campionatul cu Universitatea Craiova, să joc în grupele Champions Leagoe și apoi să plec la o echipă mare din Europa. Tatăl meu a ținut cu Universitatea Craiova, acesta a fost și drumul meu în viață, să ajung la Craiova și să joc pentru această echipă.

„Primele șase echipe din campionat sunt în lupta pentru titlu, va fi un drum greu pentru noi, dar sperăm să ne descurcăm cu brio și să câștigăm noi campionatul. Cel mai frumos moment a fost când am marcat acea dublă cu Dinamo la Drobeta Turnu – Severin și am câștigat”, a spus Andrei Ivan.

  • 2,3 milioane de euro este cota de piață a lui Andrei Ivan, conform Transfermarkt
  • 5 ani mai are contract Andrei Ivan cu Universitatea Craiova

  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova – UTA Arad

ADVERTISEMENT