Fotbal intern

Cum l-a scos din minți Pancu pe Mircea Lucescu! A aruncat cu o gheată după el la fel ca Ferguson în Beckham

07.11.2018 | 10:58
Cum la scos din minti Pancu pe Mircea Lucescu A aruncat cu o gheata dupa el la fel ca Ferguson in Beckham

Daniel Pancu a povestit cum a reușit să-l scoată din minți pe Mircea Lucescu și cât de aproape a fost de repetarea episodului în care Alex Ferguson și David Beckham au jucat rolurile principale! Astfel, pe vremea când Pancu era atacant la Rapid și bătea încă la porțile afirmării și actualul selecționer al Turciei îi pregătea pe giuleșteni între cei doi a izbucnit un conflict spontan

Totul s-a întâmplat într-un meci amical pe care Rapid l-a jucat în deplasare împotriva celor de la Tractorul Brașov. Daniel Pancu a scăpat la un moment dat singur spre poarta gazdelor, avea ocazia să marcheze super ușor, dar a ales varianta unei „scărițe” de efect. Nu a reușit să înscrie și lucrul acesta l-a enervat la culme pe Mircea Lucescu. Antrenorul i-a reproșat imediat faza și la pauză a continuat să-l apostrofeze pe Pancu. Mai mult de atât, Mircea Lucescu a aruncat cu o gheată după atacantul său pe care l-a certat minute bune pentru irosirea ocaziei cu nonșalanță.

Cum l-a scos din minți Pancu pe Mircea Lucescu! Daniel Pancu in meciul de fotbal dintre Academia Rapid Bucuresti si CSA Steaua Bucuresti, contand pentru Liga a patra si desfasurat pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu din Bucuresti, sambata 14 octombrie 2017. © FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Daniel Pancu a marcat 94 de goluri în tricoul Rapidului

Cum l-a scos din minți Pancu pe Mircea Lucescu!

Episodul asemănător din fotbalul internațional la care făcut referire Daniel Pancu s-a petrecut pe 15 februarie 2003 în vestiarul lui Manchester United. Atunci, Alex Ferguson l-a lovit cu o gheată în arcadă pe David Beckham. Jucătorul englez nu a suportat umilința și a sărit să-l bată pe antrenor. A fost de altfel un motiv în plus pentru care Beckham a ales până la urmă să se transfere la Real Madrid.

La câțiva ani distanță, Alex Ferguson a povestit în cartea lui, momentul cu pricina. “În ultimul său sezon alături de noi, mi-am dat seama că nu mai muncește la fel de mult, nu se mai dedica la fel. Erau multe zvonuri cu privire la transferul la Real Madrid. Problema era că nivelul său de joc scăzuse față de cel stratosferic la care se aflase până atunci. În momentul incidentului, era la câțiva metri de mine, iar între noi, pe podea, era un rând de ghete. David a înjurat. Eu m-am apropiat și am lovit o gheată, care a zburat fix în capul său, deasupra ochiului drept. Sigur că s-a enervat și mai rău și a sărit la mine, dar jucătorii l-au oprit”a povestit Alex Ferguson care a mai precizat că dacă ar fi pus să repete lovitura probabil ar încerca de un milion de ori fără să mai nimerească.

  • 2 ani a antrenat-o Mircea Lucescu pe Rapid