Sport

Cum l-a transferat Gigi Becali pe Vadim Raţă la FCSB! “Le-am zis că au luat-o razna”

Vadim Rață (29 de ani), fostul mijlocaș central al lui FC Voluntari, a semnat cu FCSB pe doi ani de zile, fiind adus la insistențele lui Nicolae Dică și Mihai Stoica.
12.08.2022 | 17:45
Cum la transferat Gigi Becali pe Vadim Rata la FCSB Leam zis ca au luato razna
Vadim Rață este evaluat conform Transfermarkt la 1.200.000 de euro. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB l-a transferat pe Vadim Rață de la FC Voluntari, iar Gigi Becali a dezvăluit detaliile mutării la scurt timp după oficializarea transferului.

Gigi Becali a dezvăluit detaliile transferului lui Vadim Rață la FCSB

Patronul FCSB a explicat în direct la Digi Sport care sunt culisele transferului mijlocașului defensiv la vicecampioana României: „L-am avut pe listă. Am încercat să-l iau săptămâna trecută, dar au luat-o razna (n.r. cei de la Voluntari). Au vrut 500.000 de euro”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nici nu a vrut să audă de această sumă, iar transferul a intrat în impas. În cele din urmă, omul de afaceri a ridicat oferta cu 75.000 de euro: „I-am întrebat dacă au luat-o razna. Le-am dat 225.000 de euro. Aseară, pe la 12 noaptea, le-am spus să convoace Consiliul de Administraţie că le dau 300.000 de euro”.

Vadim Rață este o enigmă pentru Gigi Becali, iar jucătorul a fost adus la insistențele lui Mihai Stoica și Nicolae Dică: „Eu recunosc că nu-l ştiu deloc. MM mi-a zis de el că seamănă cu Olaru, dar şi lui Dică îi place de el”.

ADVERTISEMENT

FCSB nu se va opri aici după calificarea în play-off-ul Conference League și Becali vrea să mai facă și alte transferuri: „Iau atacant, poate iau chiar doi atacanţi”.

Vadim Rață a fost prezentat oficial la FCSB

Vadim Rață a semnat cu FCSB și ar putea debuta în SuperLiga cu Chindia Târgoviște. Mijlocașul central va purta tricoul cu numărul 24 și a semnat un contract valabil pe doi ani de zile. Internaționalul din Republica Moldova va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

„Bine ai venit, Vadim Rață! @fcsbofficial anunță transferul internaționalului moldovean @ratavadim, de la @officialfcvoluntari. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani, care va purta tricoul cu numărul 24, se va alătura lotului condus de Nicolae Dică în cursul zilei de mâine. Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!

Vadim Rață s-a născut la 5 mai 1993, în Chișinău, Republica Moldova. A început fotbalul profesionist la Sheriff Tiraspol, club care l-a împrumutat, de-a lungul anilor, la FC Tiraspol, Zaria Bălți sau Speranța Nisporeni, iar în 2018 a ajuns la Milsami Orhei. În februarie 2019 a ajuns în România, la FC Chindia Târgoviște, pentru care a evoluat 89 de partide, a înscris 5 goluri și a oferit două pase de gol.

ADVERTISEMENT

În iulie 2021 a semnat cu FC Voluntari, pentru care a marcat de 9 ori în 47 de jocuri oficiale. La nivel internațional, a adunat 31 de meciuri și un gol pentru echipa națională a Republicii Moldova”, a scris FCSB într-un comunicat oficial.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,42 este cota pentru „x sau peste 2,5 goluri” la FCSB – Chindia Târgoviște. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT