Fotbal intern

Cum l-a umilit Gigi Becali pe Dragoş Nedelcu! Trei momente în care şi-a bătut joc de cele 2.000.000 de euro date pe transferul acestuia

17.09.2018 | 13:35
Cum la umilit Gigi Becali pe Dragos Nedelcu Trei momente in care sia batut joc de cele 2000000 de euro date pe transferul acestuia

Egalul dintre CFR Cluj şi FCSB, 1-1, a stârnit furia fostului patron al roş-albaştrilor, care nu s-a sfiit să îşi facă praf jucătorii. Printre cei pe care i-a umilit Gigi Becali se numără Dragoş Nedelcu, mijlocaşul nefiind la primul episod de acest gen.

Adus de la Viitorul pentru 2.000.000 de euro, internaţionalul de tineret a fost atacat de Becali în repetate rânduri, moralul său fiind practic la pământ. În cel puţin trei dintre cazuri, afaceristul din Pipera a ieşit public şi şi-a desfiinţat fotbalistul. FANATIK.RO vă prezintă istoricul unui conflict fără sfârşit la FCSB.

Cum l-a distrus Gigi Becali pe Dragoş Nedelcu! Primul atac: “A dormit în ghete!”

Prima reacţie negativă a lui Becali la adresa lui Nedelcu a venit în luna februarie a acestui an, când, după o victorie cu Gaz Metan 2-1, acesta l-a pus la zid: “Tănase, Man şi Nedelcu nu mi-au plăcut. Budescu, Pintilii şi Teixeira mi-au plăcut. A ajuns Pintilii să fie atacant, să facă şi faza asta. Nedelcu aleargă pe lângă adversar, fuge de minge. Are 20 de ani şi nu bagă piciorul la minge. Cu eleganţa nu faci fotbal. Stai să-l vedem şi pe Florinel…poate am luat plasă şi cu el. Tănase şi Nedelcu au dormit în ghete”, declara Becali.

Dragos Nedelcu in meciul de fotbal dintre FC Steaua Bucuresti si SS Lazio Roma, contand pentru Liga Europa, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti

În stilul caracteristic, Gigi Becali a încercat să dreagă busuiocul o săptămână mai târziu, când l-a rugat pe Nedelcu să îl scuze pentru afirmaţiile dure. “Lui Nedelcu i-am spus să mă ierte pentru ce am spus despre el. Fizic bun, talent, tânăr, capacitate de efort. Să te uiţi la Pintilii ce face şi eşti de 10 ori mai mare ca el! Lui Vlad i-am spus că mi-a dat siguranţă, probabil că are emoţii. Singura soluţie este rugăciunea. Le-am zis să demonstreze şi gata”, afirma latifundiarul din Pipera.

Pus la zid şi după victorie: “Dă mingile la adversar de frică şi ia 15.000 de euro pe lună!”

Valul de critici la adresa lui Nedelcu a continuat. În primăvara acestui an, după victoria cu Iaşi, 1-0 în play-off, Gigi Becali a considerat că e cazul să îşi pună la punct câţiva jucători. Vizaţi de această dată au fost Florinel Coman şi Dragoş Nedelcu, tinerii internaţionali U21 aduşi de la Gică Hagi.

Sunt așa de amărât. Steaua a fost dominată în zece oameni de Iaşi, nu mai contează rezultatul şi că eşti pe primul loc, că nu ai cum să rămâi acolo. Eu când spun că am jucători valoroşi, aşa i-am luat şi aşa am dat două milioane pe Nedelcu, trei pe Coman… Aşa i-am luat! L-am auzit pe Gică spunând că Florinel Coman nu are nimic sub Mbappe, dar l-am văzut că puteam să plecăm pe contraatac şi el a dat mingea adversarilor, să ne dea ei gol.

Eu ştiu că nu am cum să fiu bucuros că suntem pe primul loc, are dreptate Cioinac când spune că nu merităm să fim acolo. Florinel Coman are mingea la el, pe contraatac 4 contra 2, și o pierde. Era să luăm și gol. Nu am cum să fiu bucurus. Are dreptate Cioinac. Am dat 5 milioane pe Coman și Nedelcu și nu merită! Benzar e valoros, dar joacă doar când vrea el. Lui Benzar şi lui Coman o să le dau câte un pachet de ţigări. Eu ştiu dacă s-au lăsat? După cum joacă, nu s-au lăsat. Eu văd mişcarea în jocul lor. Eu văd tutunul în sângele lor.

Dragoş Nedelcu şi Florinel Coman
Dragoş Nedelcu şi Florinel Coman, alături de colegii de la FCSB

Am dat două milioane pe Nedelcu, trei pe Coman. El are mingea la el şi o dă la adversar ca să luăm şi gol. Să vadă marii jucători care iau 15-20 de mii că le-am creat toate condiţiile, iar acum sunt dominaţi de Iaşi în 10 oameni. Nu am nevoie de golul doi. Poate să vină. Eu vreau posesie şi să mă distrez cu adversarul. Eu am dat 5 milioane pe doi jucători care în seara asta au fost praf amândoi. Unul dădea mingile la adversar, de frică, celălalt, când l-am băgat pe teren şi a scăpat 4 contra 2 a dat mingea la adversar. La 20 de ani are 15 mii pe lună. Cred că are bani de ţigări! Nu mai sunt ţigările care le fumam noi pe vremuri! Eu când i-am luat le-am spus lui Nedelcu şi Benzar. <Vă lăsaţi de fumat?> şi ei au zis că da. Altfel nu îi luam!“, susţinea furios Becali.

A treia desfiinţare, după CFR – FCSB: “Nedelcule, terenul de fotbal nu e dormitor!”

Ultimul episod în care Gigi Becali l-a umilit pe Dragoş Nedelcu a venit după remiza din Gruia, 1-1 cu CFR Cluj. Dezamăgit de jocul echipei, investitorul a pus tunurile pe fotbaliştii lui Dică, iar Nedelcu a fost din nou printre “preferaţii” săi!

Noi nu am jucat decât cu Stan, Benzar şi Bizonul în seara asta. Atât, trei jucători. Dacă era să fac schimbări la pauză, trebuia să fac şapte. Nedelcu prin 16 metri cu mingea la picior, îi fură mingea, Filip vreo şapte pase la adversar. Aşa fotbal ca în seara asta n-am văzut în viaţa mea. Noi am întâlnit acum un CFR rănit, dar CFR nu e ăsta, e mai puternic de 100 de ori. Noi am fost azi la mijlocul terenului praf, numai pase la adversar. Când mă gândesc că le dau 10-15.000 la jucători d-ăştia, nu-mi vine să cred. Pe cuvântul meu de onoare, câteodată îmi vine să mă las de fotbal definitv.

Dragoş Nedelcu în CFR Cluj - FCSB 1-1
Dragoş Nedelcu, în CFR Cluj – FCSB 1-1, cere explicaţii arbitrului

Ai mingea la tine în 16 metri şi tu aştepţi să ţi-o ia unul şi să-ţi dea gol ţie, tu, Nedelcule? La ce te gândeşti, dormi? Nu e, mă, pat pe teren, terenul de fotbal nu e dormitor. Am încercat, hai să-l forţăm că am dat două milioane pe el, dar degeaba, eu nu mai cred… Nu ai mijlocul terenului, nu câştigi. Cum să-l laşi pe Djokovici să dea cu capul, să dea la poartă? Djokovici a fost astăzi Pele”, a tunat Becali la adresa jucătorilor. Nedelcu a fost, practic, călcat în picioare de omul care a plătit pentru 2.000.000 de euro!

Cvintetul de aşi care face scut în jurul lui: Hagi, Piţurcă, Dumitrescu, Contra şi Rădoi!

Dacă Gigi Becali îl critică fără menajamente pe Dragoş Nedelcu, nu aceeaşi părere despre prestaţiile acestuia au nume grele din fotbalul nostru, antrenori renumiţi, cu experienţă. Astfel, Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Cosmin Contra şi Mirel Rădoi i-au luat apărarea fotbalistului. În primul rând, ei au înfierat schimbarea poziţiei în teren a lui Nedelcu, trecut la cererea lui Becali din mijlocaş central în fundaş central.

Hagi îl consideră cel mai bun mijlocaş central din România: “Eu ştiu de Nedelcu că e cel mai bun mijlocaş central din România. Este opinia mea. El, ca mijlocaş, atingea la noi mingea între 100 şi 110 ori. E cel mai bun mijlocaş din România fără discuţii. Pe fapte, în ultimii ani. Când se duce la tineret, desenează. Tineretul e prea mic pentru el. Steaua n-a plătit degeaba banii ăia”, a afirmat Hagi, completat recent de Ilie Dumitrescu: “Pe construcție e genial Nedelcu!”.

Dragoş Nedelcu Gică Hagi
Dragoş Nedelcu Gică Hagi

Şi selecţionerii loturilor Under 21 şi de seniori ale României au cuvinte de laudă la adresa mijlocaşului hulit de Becali. “Cât despre faptul că Nedelcu nu are răutate în joc, depinde ce înțelegem prin ea. Vedem că sunt din ce în ce mai puțini jucători pe acel profil care să se asemene cu Pintilii. Mai este Hoban și ne oprim acolo. Tipul ăsta de mijlocaș central lipsește în România. Revenind la Dragoș, el a fost folosit până acum într-un alt sistem, unde nu se cere neapărat să fii agresiv. El este un fotbalist inteligent, avea doi mijlocași în fața lor și nu trebuia să recupereze în duel unu contra unu, ci doar să închidă spațiile. E greu de gestionat o astfel de situație în care să-l bagi titular pe Nedelcu și să-l ții pe bancă pe Pintilii. Lupta, în acest moment, este puțin inegală între Pintilii și Nedelcu”, susţine Rădoi, tehnicianul U21.

Dragoş Nedelcu în tricoul U21 la partida cu Portugalia
Dragoş Nedelcu în tricoul U21 la partida cu Portugalia, meci ]n care a fost printre cei mai buni jucători de pe teren

Cosmin Contra îl consideră şi el pe Nedelcu un fotbalist capabil să joace în naţionala de seniori: “Pot vorbi de Nedelcu, pentru că este un jucător de naţională, cu prezenţe constante la tineret şi care se află şi în vederile mele. Nedelcu suferă de schimbarea de sistem, jucând şi cu Mihai (n.r. Mihai Pintilii), acolo, la Steaua. Dragoş poate să joace număr 5, în faţa apărării. Acolo se simte cel mai bine, singur, dacă se poate. Iar dacă joci în sistem 4-2-3-1 şi pui lângă el un fotbalist foarte ofensiv, care să ajungă din linia a doua în jumătatea adversă, atunci ar fi mai bine. Dar, pentru că joacă cu Mihai, ambii fiind fotbalişti defensivi….. De aici şi acele schimbări foarte multe în jocul lui. Mie îmi place foarte mult Nedelcu, am zis asta şi când eram la Dinamo”, afirma selecţionerul României.

Dragoş Nedelcu discută cu Mihai Pintilii
Dragoş Nedelcu discută cu Mihai Pintilii ascultând sfaturile veteranului FCSB

În fine, cel mai deranjat de modul în care Gigi Becali s-a purtat cu Nedelcu este Victor Piţurcă. Fostul selecţioner al naţionalei a condamnat tratamentul la care a fost supus tânărul fotbalist FCSB: “Soluția cu Nedelcu pe postul de fundaș central mi se pare ilară. N-are nicio calitate pentru acest post. El e mijlocaș central. Și poate juca singur acest post. Adică într-un 4-3-3. Are calitățile necesare să țină singur acest post. Nu în doi cum joacă la FCSB. Oricum, niciodată fundaș central. E logic ce a făcut Rădoi, că l-a chemat ca mijlocaș. Nu are cum să joace fundaș. Nu înțeleg de ce l-a scos în prima repriză după un meci foarte bun în prima etapă spunând atunci că n-a jucat bine. Ce să mai înțeleagă acest copil?”, a puncat Piţurcă.

2.000.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru Dragoş Nedelcu către Viitorul

15.000 de euro pe lună este salariul lui Dragoş Nedelcu la FCSB