News

Cum l-au îndepărtat ultraşii lui Dinamo Kiev pe Mircea Lucescu! Proteste pe internet, mesaje morbide şi discuţii aprinse cu patronul echipei. Video

27.07.2020 | 17:20
Cum lau indepartat ultrasii lui Dinamo Kiev pe Mircea Lucescu Proteste pe internet mesaje morbide si discutii aprinse cu patronul echipei Video
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a ales să plece de la Dinamo Kiev din cauza fanilor echipei.

Ultrașii vicecampioanei Ucrainei nu au putut tolera ca echipa lor favorită să fie pregătită de fostul antrenor al rivaliei de moarte.

„Il Luce” a fost îndepărtat de la echipă după mai multe proteste ale fanilor atât pe internet, cât și în realitate, dar și după ce patronul echipei a purtat dialoguri aprinse cu ei.

ADVERTISEMENT

Cum l-au îndepărtat fanii lui Dinamo Kiev pe Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a plecat de la Dinamo Kiev, fanii fiind motivul pentru care „Il Luce” a decis să renunțe la noul său job. Suporterii vicecampioanei Ucrainei au luat „foc” atunci când tehnicianul român a fost anunțat de club drept noul antrenor al echipei.

Mircea Lucescu a stat pe banca tehnică a lui Șahtior Donețk, rivala de moarte, 12 sezoane, reprezentând unul din motivele principale pentru care a avut parte de o primire ostilă.

ADVERTISEMENT

Nemulțumit de reacția fanilor după numirea lui Mircea Lucescu, patronul clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, a avit o discuție aprinsă cu o parte dintre suporteri chiar la stadion.

Liderii suporterilor i-au cerut socoteală patronului, moment în care Surkis s-a înfierbântat și a uitat de măsurile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

„Șahtior a avut succes pentru că a recrutat manageri profesioniști, care își cunoșteau meseria. Akhmetov nu s-a implicat niciodată în viața echipei, s-a comportat ca un patron. Toată lumea poate să dea sfaturi din afară…

Eu am cheltuit un miliard și jumătate de când sunt la club. Arătați-mi pe cineva care e dispus să investească la echipă și eu o cedez. E ușor să conduci pe banii altora! Investiți voi.

ADVERTISEMENT

Băgați 30 de milioane de dolari pe an și manageriați. Eu mă dau la o parte, numiți voi antrenorul și faceți ce vreți atunci”, le-a transmis Surkis.

  • 75 de ani împlinește Mircea Lucescu pe 29 iulie
Reacția macabră a fanilor lui Dinamo Kiev la adresa lui Mircea Lucescu. Sursă foto: Twitter
Reacția macabră a fanilor lui Dinamo Kiev la adresa lui Mircea Lucescu. Sursă foto: Twitter

Momentul inedit al protestelor fanilor lui Dinamo Kiev

Ultima idee a fanilor lui Dinamo Kiev a fost să înfășoare capul statuii lui Valeri Lobanovski cu un fular alb-albastru: „Acoperă ochii să nu vezi ce se întâmplă acum cu Dinamo Kiev și cu venirea lui Mircea Lucescu”.

Protestul fanilor lui Dinamo Kiev. Sursă foto: Twitter
Protestul fanilor lui Dinamo Kiev. Sursă foto: Twitter

Acum, ultrașii din gruparea “Druzi Dynamo” a reacționat imediat pe pagina de Facebook, după anunțul lui Mircea Lucescu, sărbătorind practic reușita demersului acestora.

„Din informațiile pe care le avem, este foarte probabil ca Lucescu să nu se mai întoarcă în Ucraina. Nu ne vine să ne bucurăm încă, așa cum nu ne-a venit să credem nici când a fost numit în funcție, atunci când noi am fost primii care au dat vestea.

Se pare că reacția ultrașilor și a fanilor a contat. Am reușit să apărăm onoarea clubului, în timp ce conducerea a arătat o completă lipsă de înțelegere a acestei situații”.

Mircea Lucescu, contestat încă din prima zi

Fanii lui Dinamo Kiev nu au fost de acord cu instalarea lui Mircea Lucescu pe banca tehnică încă din primul moment, lansând mai multe proteste pe rețelele de socializare. Nici patronul Surkis nu a fost uitat:

„Am crezut că e vorba doar de alegere nefericită, dar acum credem că șefii clubului au pierdut orice urmă de bun simț, onoare și demnitate.

Numirea unui antrenor de 74 de ani, care mereu a avut reacții incorecte față de Dinamo Kiev, este un scuipat în ochii suporterilor, iar Surkis ar trebui să realizeze că vor fi consecințe.

În acest moment, apelăm la toți cei de la Dinamo Kiev care mai posedă o fărâmă de respect să semneze o declarație prin care să-și exprime dezacordul.

De asemenea, îi rugăm pe fanii care suferă să urmărească mesajele noastre pentru că protestele nu vor întârzia. Surkis, pleacă de la Dinamo!”.

„Nu pot să accept ca proprii fani să acționeze împotriva clubului!”

„Nu pot să accept ca proprii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare”, a spus Mircea Lucescu motivându-și plecarea de la vicecampioana Ucrainei.

Fanii lui Dinamo Kiev au și probleme cu rasismul

Fanii lui Dinamo Kiev au avut scandări rasiste la adresa lui Taison și Dentinho,în derby-ul cu Șahtior Donețk, iar mijlocașul brazilian le-a arătat degetul mijlociu și a dat cu mingea după ei, după care a ieșit în lacrimi de pe teren.

Arbitrul partidei a întrerupt câteva minute meciul pentru ca spiritele să se mai liniștească, dar a fost nevoit să-l elimine pe brazilianul Taison pentru felul în care le-a răspuns fanilor lui Dinamo Kiev.

„E groaznic când au loc astfel de evenimente în fotbal. Fotbalul are nevoie de fani adevăraţi, nu oameni care să vină la stadion şi să se comporte astfel, nerespectând sportivii.

Trebuie lucrat la asta pentru că ne deranjează pe toţi. Dentinho, Taison şi ceilalţi băieţi se simt groaznic acum”, a declarat Marcos Antonio, mijlocașul lui Șahtior Donețk.

Conducerea lui Dinamo Kiev le-a ținut din nou partea fanilor și a anunțat că va colabora cu autoritățile pentru identificarea fanilor rasiști printr-un comunicat:

„Considerăm pripite acuzaţiile de vinovăţie ale fanilor noştri, în condiţiile în care ancheta în acest caz nu a început încă. Aşteptăm cu nerăbdare începerea investigaţiei şi suntem gata să colaborăm serios pentru identificarea fanilor”.

„Dacă se va dovedi vinovăţia, vom lua toate măsurile necesare pentru a izola astfel de indivizi nu numai de fotbal, ci şi faţă de societate. Aşteptăm să fie lansate fotografii şi videoclipuri care ar putea face lumină în acest incident”, s-a arătat în comunicatul vicecampioanei din Ucraina.

  • 1.200.000 de euro ar fi câștigat Mircea Lucescu pe an la Dinamo Kiev
ADVERTISEMENT
Tags: