Fotbal international

Cum l-a pierdut Barca pe omul care a bătut-o în Ligă: “Era SEMNAT!”

FC Barcelona a avut un meci de coşmar la Manchester, unde a suferit prima înfrîngere din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Cel mai bun om de pe teren a fost Ilkay Gundogan, fotbalist adus în...
03.11.2016 | 00:00
Cum la pierdut Barca pe omul care a batuto in Liga Era SEMNAT

FC Barcelona a avut un meci de coşmar la Manchester, unde a suferit prima înfrîngere din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Cel mai bun om de pe teren a fost Ilkay Gundogan, fotbalist adus în această vară de “cetăţeni” de la Borussia Dortmund, pentru 25 de milioane de euro.

Mundo Deportivo scrie miercuri că Barcelona a fost foarte aproape de a-l transfera pe Gundogan încă din vara anului 2013. Cele două cluburi ajunseseră la un acord, iar jucătorul îşi pusese şi el semnătura pe contract. Totul s-a anulat după vizita medicală, la care s-a descoperit că internaţionalul german are mari probleme la spate.

A fost la un pas să se lase de fotbal

Problema la spate a fost, într-adevăr, una foarte serioasă. Gundogan, la vremea respectivă considerat printre cei mai buni mijlocaşi din lumea. A fost nevoit să stea 14 săptămîni pe bară şi puţină lume ar mai fi crezut că va mai putea reveni în fotbalul mare. Chiar fotbalistul de origine turcă a recunoscut că a fost bîntuit de gîndul retragerii. Nu s-a lăsat şi a revenit mai puternic ca niciodată. După ce în sezonul 2013-2014 a prins doar trei meciuri pentru Dortmund, a devenit din nou om de bază în următoarele două sezoane, în care a jucat 77 de meciuri.

A venit accidentat şi la Manchester City

Pep Guardiola l-a remarcat pe Gundogan la Dortmund şi, după venirea la Manchester City, a decis să îl transfere pe mijlocaş. A achitat 25 de milioane de euro pentru a-l lua din Bundesliga, deşi era din nou accidentat. Gundogan a ratat startul sezonului din cauza unei accidentări, dar a revenit în forţă în ultimele săptămîni, iar prestaţia s-a din meciul contra Barcelonei i-a făcut pe enlezi să exclame: “Top Gun!”

30… de milioane de euro este cota lui Ilkay Gundogan, conform Transfermarkt