Life

Cum le transmitea Regina Elisabeta însoțitorilor că voia să plece de la un eveniment: “Totul era pregătit”

Cum le transmitea Regina Elisabeta însoțitorilor că voia să plece de la un eveniment. Suverana obișnuia să scoată din geantă un produs nelipsit.
28.09.2022 | 22:52
Cum le transmitea Regina Elisabeta insotitorilor ca voia sa plece de la un eveniment Totul era pregatit
Cum le transmitea Regina Elisabeta însoțitorilor că voia să plece de la un eveniment. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta avea mai multe semnale secrete pe care le transmitea atunci când voia să plece de undeva, iar unul dintre acestea presupunea să-și scoată rujul din geantă.

Cum le transmitea Regina Elisabeta însoțitorilor că voia să plece de la un eveniment

În cei peste 70 de ani de domnie, Regina Elisabeta a II-a a avut parte de sute de vizite, gale și evenimente. De-a lungul timpului, suverana s-a folosit de câteva semnale secrete prin care le transmitea însoțitorilor că era timpul să plece.

ADVERTISEMENT

Ian Scott Hunter, unul dintre majordomii de la Casa Regală, a dezvăluit cum obișnuia regretata suverană să transmită că nu se simțea confortabil într-un loc și voia să plece de acolo.

Cei care o însoțeau pe regină știau și despre codurile secrete. Unul dintre acestea era atunci când își scotea rujul din geantă.

ADVERTISEMENT

Atunci când făcea acest lucru, suverana voia să plece din locul în care se afla. Regina începea să se rujeze fără oglindă, iar însoțitorii știau că aceasta era pregătită de plecare.

“Cred că există un principiu conform căruia femeile nu se machiază în public. Dar, Regina avea geanta într-o parte, își scotea rujul și se ruja fără oglindă. Ăsta era un semnal că era gata să plece.

ADVERTISEMENT

Imediat, doamnele care o însoțeau începeau să pregătească lucrurile și Regina se ridica. Totul era pregătit pentru plecare.”, a declarat Ian Scott Hunter, notează spynews.ro.

Regina Elisabeta avea mai multe astfel de coduri atunci când se afla la un eveniment. De exemplu, atunci când voia să încheie o conversație, suverana își trecea geanta de pe un braț pe celălalt.

ADVERTISEMENT

De asemenea, atunci când avea nevoie să iasă dintr-o situație incomodă, Elisabeta a II-a își învârtea verigheta pe deget, iar asistenții săi interveneau.

Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie 2022

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit pe 8 septembrie 2022, la 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde obișnuia să meargă vara.

Înmormântarea de stat a avut loc pe 19 septembrie, la Westminster Abbey, iar la slujbă au fost prezenți mai mulți politicieni, printre care și Klaus Iohannis, alături de soția sa, Carmen Iohannis. Mai mulți membri ai familiilor regale din lume au venit la funeralii.

Ulterior, Regina Elisabeta a fost înmormântată la Capela St. George de la Castelul Windsor, în cadrul unei ceremonii private pentru familie.

Suverana a fost înmormântată în capela memorială George al VI-lea. Acolo se află părinții Reginei Elisabeta a II-a, sora acesteia, Prințesa Margaret, dar și Prințul Consort Philip, care a murit în aprilie 2021.

Funeraliile de stat ale suveranei au fost urmărite de peste 5,1 miliarde de oameni, potrivit BBC. A fost cel mai urmărit eveniment live din istorie.

Pentru înmormântarea reginei s-au estimat costuri în valoare de 9 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT