Fotbal intern

Cum i-a motivat Contra: “Un antrenor cu entuziasm. Ne-a impresionat!”

Alexandru Chipciu a evoluat foarte bine împotriva Kazahstanului, trecându-şi în cont şi o pasă de gol pentru Claudiu Keşeru la ultima reuşită a tricolorilor. Mijlocaşul celor de la...
06.10.2017 | 09:33
Cum ia motivat Contra Un antrenor cu entuziasm Nea impresionat

Alexandru Chipciu a evoluat foarte bine împotriva Kazahstanului, trecându-şi în cont şi o pasă de gol pentru Claudiu Keşeru la ultima reuşită a tricolorilor. Mijlocaşul celor de la Anderlecht a povestit, la finalul meciului, cum i-a motivat Cosmin Contra înainte de partidă: cu o poveste motivaţională, din experienţa proprie. Chipciu s-a declarat încântat de noul selecţioner.

”De Cosmin Contra mi-a plăcut foarte mult de când era la Dinamo, pentru că am văzut un entuziasm în jocul lor, mai ales în meciurile contra Stelei şi cred că la ce investiţii s-au făcut la Dinamo, ce a obţinut el se poate numi chiar o performanţă. Şi chiar asta am găsit: un antrenor cu entuziasm, care ne-a transmis puţine lucruri, dar care ne-au intrat bine în cap. Pe mine personal m-a emoţionat pentru că ne-a spus, înainte de meci, o poveste personală în care pot spune că m-am regăsit şi eu, m-a atins foarte mult. A fost o poveste motivaţională, dar personală, aşa că nu pot oferi mai multe detalii”, a spus Chipciu.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Fostul jucător ale Stelei afirmă că partida contra celor din Kazahstan nu a fost chiar atât de uşoară pe cât poate a părut de la televizor. Chipciu a explicat că ex-sovieticii sunt o echipă foarte puternică, ce îţi pune probleme mai ales din punct de vedere fizic, pentru că au un joc extrem de dur.

Chipciu, după România – Kazahstan 3-1: “Adversarii te lovesc mereu!”

“Poate de la televizor a părut mai uşor, dar chiar vorbeam cu colegii în vestiar şi spuneam că în ziua de azi fotbalul a devenit foarte, foarte greu, mai ales pentru noi, pentru că joci cu o echipă precum cea a Khazahstanului şi te aştepţi să câştigi lejer, fără să depui efort, cum se câştiga înainte, dar nu este aşa. Sunt jucători care joacă foarte, foarte dur, te lovesc, se apără foarte bine şi e greu să joci împotriva lor. Dar am marcat chiar în prima repriză şi apoi ne-am făcut jocul mai uşor”, a fost declaraţia lui Chipciu.

Acesta a făcut bilanţul campaniei de calificare şi a concluzionat că România putea să obţină mult mai mult:  “Mă gândeam acum în vestiar ce puncte am pierdut campania asta, cu Muntenegru, acasă, în Kazahstan, cu Danemarca, când am avut două ocazii prin Claudiu, acum puteam vorbi de altceva”.