Fotbal intern

Cum i-a motivat Hagi înainte de Columbia ’94. “Mi se face pielea de găină!”

Fostul antrenor al Petrolului, Tibor Selymes, a rememorat cele mai importante momente petrecute la naţională şi a oferit detalii neştiute pînă acum despre cei mai importanţi colegi din...
28.08.2015 | 13:47
Cum ia motivat Hagi inainte de Columbia 94 Mi se face pielea de gaina
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al Petrolului, Tibor Selymes, a rememorat cele mai importante momente petrecute la naţională şi a oferit detalii neştiute pînă acum despre cei mai importanţi colegi din “Generaţia de Aur”.

…despre Gică Hagi

Selymes: “a fost omul pe care te bazai. Era omul care, cînd echipa nu mergea, făcea el ceva pe teren…de departe cel mai mare fotbalist român. Meciul cu Columbia, 110.000 de oameni, temperatura ridicată. Eram un pic stresaţi, primul Campionat Mondial. Hagi a venit la noi: “Bazaţi-vă pe mine, astăzi eu cîştig meciul”. Mi se ridică şi acum părul pe mînă. Ieşim pe tunel, ne uitam şi noi la ceilalţi, dar toţi ceilalţi se uitau la Hagi. Ce valoarea avea…”

ADVERTISEMENT

…despre Florin Prunea

Selymes: “cred că cel mai talentat portar din ţară, dar nu-i plăcea să muncească. Stelea era cel mai muncitor, dar nu avea acelaşi talent.”

STEAUA. Tahar, dat afară?! „Gigi Becali face o mare tîmpenie!”

…despre Gică Popescu

Selymes: “un lider adevărat, caracter şi un stîlp al echipei noastre. Un om deosebit.”

…despre Didi Prodan

Selymes: “O forţă a naturii. Era omul cu atmosfera din jurul echipei. Şi cînta bine, şi glume…”

ADVERTISEMENT

LOVITURĂ MEDIA. TVR transmite LIGA 1! Cine a pierdut drepturile 

…despre Dan Petrescu

Selymes: “un lider, un jucător care venea tot timpul cu ceva în plus, mai ales la meciurile grele. În vestiar, tot aşa, glumeţ, un băiat super ok. Cînd era nevoie, erau doi-trei care ţipau în vestiar.”

…despre Belodedici

Selymes: “eleganţă, talent, linişte, siguranţă.”

…despre Florin Răducioiu

Selymes: “jucător exploziv, jucător cu calităţi impresionante. Radu e un băiat extraordinar şi sunt mîndru că am jucat cu el.”

ADVERTISEMENT

Anunţ oficial al lui Messi în privinţa echipei naţionale: „Decizia e clară”

…despre Ilie Dumitrescu

Selymes: “cred că putea să ajungă mult mai sus la talentul pe care-l avea. Îi plăcea mereu să joace cu mine pe bandă. Îmi zicea: ”Tibişor, vezi că vine”. Adică mă lăsa cu doi inşi deja. Mă descurcam cu ei. Cînd avea mingea, avea soluţii tot timpul. Putea mult mai mult.”

…despre el

Selymes, despre el: “muncitor, serios. Astea cred că au fost atuurile mele. Nu aş fi vrut să am nimic în plus. Decizii…am luat cîteva decizii care…am avut ofertă de la PSV şi Feyenoord. M-am dus la Bruge pentru că voiam cetăţenia. Ar fi trebuit să mă duc la PSV, avem altă deschidere”.

ADVERTISEMENT

…despre Ionuţ Lupescu

Selymes: “viziune bună, inteligenţă, nu degeaba a ajuns unde a ajuns.”

Regele HAGI despre prinţ: „Ianis e pregătit pentru EURO 2016″

…despre Dorinel Munteanu

Selymes: “muncitor. Nu era meci în care să nu fie 100% concentrat. Muncea mult. Un prieten adevărat. Mi-a fost coleg de cameră tot timpul.”

 

ADVERTISEMENT