Fotbal intern

Cum ne-am calificat la EURO U21. Ionuț Radu a fost eroul României în Portugalia. A apărat un penalty în minutul 90+7!

13.06.2019 | 11:00
Cum neam calificat la EURO U21 Ionut Radu a fost eroul Romaniei in Portugalia A aparat un penalty in minutul 907

Cel mai important meci al României din preliminariile pentru Campionatul European U21 s-a disputat pe 7 septembrie 2018. A fost chiar primul joc oficial al lui Mirel Rădoi în calitate de selecționer al naționalei de tineret.

Ionuț Radu a fost eroul României în Portugalia

Eram obligați să câștigăm în Portugalia, iar șansele nu erau de partea noastră. Înaintea meciului, România avea o cotă medie de 8.00 la pariuri să câștige acest meci. Tricolorii sperau și la un rezultat de egalitate, care ne-ar fi poziționat excelent pentru locul de baraj. Totuși, naționala lui Mirel Rădoi a jucat fabulos, în ciuda unui adversar de calibru, dar și a unui aarbitraj potrivnic.

Am deschis scorul în minutul 52 prin Alex Cicâldău, iar în minutul 59 Andrei Ivan a majorat avansul nostru după o pasă excelentă a lui Man. În minutul 70 am rămas cu un om mai puțin pe teren, Alex Pașcanu fiind eliminat. Portugalia a forțat și a marcat în minutul 70 prin Carvalho. Brigada de arbitri a decis să-l elimine și pe Andrei Ivan în minutul 90, ulterior acordând șapte minute de prelungire! Chiar în ultimul minut, la ultima fază, portughezii au primit penalty. Dacă ne-ar fi egalat, speram doar la baraj. Totuși, Ionuț Radu a avut o intervenție fantastică și a contribuit la o victorie uriașă, România ajungând pe primul loc în grupă și nemaicedând poziția până la finalul campaniei.  VEZI AICI PENALTY-UL APĂRAT DE RADU

Imagine cu Ionut Radu dupa victoria din Portugalia
Imagine cu Ionut Radu dupa victoria din Portugalia

A fost un succes prin care „tricolorii mici” au prins aripi, la patru zile distanță România impunându-se cu 2-0 pe teren propriu în fața Bosniei, într-un meci în care Ianis Hagi a strălucit. România revine la EURO U21 după o așteptare de 21 de ani. Ultima oară am participat la Europeanul din 1998, pe care de altfel l-am și găzduit. Deși aveam o generație bună și atunci, am dezamăgit la turneul final, pierzând toate meciurile disputate.

Tags: