Sport

Cum ne-am calificat la EURO U21. Video cu super golul marcat de Ianis Hagi din corner cu Bosnia

12.06.2019 | 12:14
Cum neam calificat la EURO U21 Video cu super golul marcat de Ianis Hagi din corner cu Bosnia

Pe 11 septembrie 2018, România a disputat un meci vital cu Bosnia în privința calificării la EURO U21. În fața unui stadion plin la Ovidiu, Ianis Hagi a făcut o partidă de senzație, aducând de unul singur victoria de care aveam mare nevoie. 

Video cu super golul marcat de Ianis Hagi din corner cu Bosnia

Tricolorii veneau la acel meci cu un moral de fier, după ce cu numai patru zile înainte învinseseră Portugalia, meci în care Ionuț Radu a parat un penalty în minutul 90+7! Echipa lui Mirel Rădoi a început cât se poate de bine duelul, iar în minutul 18 Ianis Hagi i-a pasat decisiv lui Adrian Petre, care a deschis scorul.

Faza meciului avea să se petreacă însă în minutul 70, când Ianis Hagi a marcat un gol direct din corner, sub privirile tatălui și mamei sale, prezenți în tribune. Reușita sa a făcut înconjurul internetului, iar presa din Turcia a preluat-o cel mai rapid, comparându-l pe Ianis cu tatăl său.

 

A fost victoria care a consfințit practic calificarea României după 20 de ani la EURO U21. După acel joc, am mai jucat numai două meciuri, ambele pe teren propriu și ambele câștigate, cu Țara Galilor și cu Liechtenstein.

România face parte din grupa C la EURO U21, iar sorții nu i-au fost deloc favorabili. Întâlnim Croația, Anglia și Franța, ultimele două fiind chiar principalele favorite la câștigarea trofeului. Croații au un lot de două ori mai valoros decât al nostru, cel puțin pe hârtie, însă EURO U21 a fost dintotdeauna competiția surprizelor, unde favoritele nu câștigă des. Spre exemplu, Anglia și Franța nu au mai luat acest trofeu din anii 80.

Echipe de start Romania - Bosnia
Echipe de start Romania – Bosnia

România va debuta marți, 18 iunie, în San Marino, contra naționalei Croației, aparent cel mai accesibil adversar din grupă. Tricolorii au cota 10.00 să ajungă în semifinale.

Tags: