News

Cum ne apărăm de coronavirus! Măsuri amuzante ale autorităților! Au închis cu cheia căminul din Regie de unde o studentă a fost preluată cu izoleta

09.03.2020 | 12:56
Cum ne aparam de coronavirus Masuri amuzante ale autoritatilor Au inchis cu cheia caminul din Regie de unde o studenta a fost preluata cu izoleta
ADVERTISEMENT

Lunea, nici iarba nu crește, spune o vorbă din popor, dar nici autoritățile nu par a avea un chef aparte de muncă. La doar câteva ore după ce o studentă a fost preluată cu izoleta dintr-un cămin din Regie, campusul părea mai degrabă adormit. O singură patrulă de poliție, câțiva paznici care se amuzau pe seama subiectului și o cheie în ușă. Așa ne apărăm de coronavirus!

Cum ne apărăm de coronavirus!

Indiferent de ruta pe care o alegi să pătrunzi în spațiul căminelor, peisajul este același, cu o singură excepție. Noul București se înalță semeț de la stația de metrou Grozăvești până la intersecția cu tramvaiul 41. Clădiri cu geamuri înalte, moderne, construcții care își așteaptă data predării și eternul pasaj Ciurel care, probabil, la un moment dat o să ducă undeva. În rest, gunoaiele te însoțesc ca într-un dans  al împăcării cu sine, pe fiecare gură de acces către Regie.

ADVERTISEMENT

Gunoaie care s-au împământenit cu zona, gunoaie care se întind în neștire de la Piața Crângași spre stadionul Regie, prin spatele căminelor și peste tot unde a existat un spațiu uitat de vremuri, proprietar sau autorități.

Măsuri amuzante ale autorităților!

Scăpați de curând de prima sesiune a anului, studenții n-au mai avut loc de o altă sperietură. Drept pentru care impactul coronavirusului nu a fost unul prea mare în campus. Câțiva tineri cu măști de protecție, toți spunând că sunt răciți și încearcă, de fapt, să îi protejeze pe ceilalți.

ADVERTISEMENT

„Da, am auzit ce s-a întâmplat în P22. E vorba de o studentă de la Automatică și Calculatoare. Au luat-o cu „căsuța” aia. Cred că e ceva nasol, fie vorba între noi arată ca dracu, dar văd că așa e și pe afară. Îți dai seama că se uită lumea la tine ca la urs când te scot închis acolo”, avea să declare un student pentru FANATIK

Drumul spre P22, clădirea în care autoritățile au venit de urgență să transporte la spital un posibil caz de coronavirus, șerpuiește printre alte cămine. În față, la stradă, sunt cele mari, „U-urile”, apoi încep să curgă „P-urile”. Numărul 22 este undeva în spate, ascuns printre căi de acces, magazine și terase.

ADVERTISEMENT

„Dacă veniți la noi, nu e bine. Aici e bomba”, glumește un paznic, angajat al unei firme, atunci când vede că ne apropiem de clădire! Face din mână, semn evident a lehamite și recunoaște că nu a primit nicio mască de protecție. Are însă ordin clar – nimeni nu intră în cămin, dacă nu stă acolo.

„Studenții au cheie, să o folosească. E închis căminul, nimeni nu poate să intre. Rămâne de văzut ce se întâmplă cu fata”, a mai transmis bărbatul, înainte să închidă ușa și să intre fără niciun fel de protecție în clădire.

ADVERTISEMENT

„Aveam chei, le mai foloseam, unii! Alții, recunosc că le-au mai căutat în ultima perioadă”, spune zâmbind o studentă. „E liniște înăuntru, prea multe nu ni s-au spus, e adevărat. Așteptăm rezultatul fetei (n.r: între timp acesta a ieșit negativ). Nu pot să spun că o cunoșteam prea bine, din vedere, poate ne-am intersectat de vreo câteva ori, dar nu de curând”, a mai apucat să spună aceasta, până când a reușit să deschidă ușa.

În spatele căminului, aceeași poveste! Ușa este închisă, doi oameni stau de vorbă în dreptul ei și trag cu coada ochiului spre lumea de afară. Tinerii trec spre cursuri, își dau coate, se pun la curent cu întreaga situație. Una care pare ruptă dintr-un film slab și care aduce aminte de un criminal în serie. Pe numele lui caniculă!

Deocamdată, în Regie, autoritățile se feresc de coronavirus cu o ușă închisă!
Slavă Domnului, n-a fost!

 

ADVERTISEMENT
Tags: