News

Cum ne ferim de infectarea cu Covid-19 la mare. Medicul Adrian Marinescu ne spune ce nu trebuie să facem niciodată

31.07.2020 | 09:21
Cum ne ferim de infectarea cu Covid19 la mare Medicul Adrian Marinescu ne spune ce nu trebuie sa facem niciodata
ADVERTISEMENT

Cum ne ferim de infectarea cu Covid-19 la mare? Litoralul românesc este în aceste zile îmbibat de sute de mii de turiști, iar distanța fizică este aproape imposibil de păstrat pe plajă, pe faleză sau prin alte locații din zonă.

Medicul Adrian Marinescu vine cu sfaturi extrem de utile și ne spune ce nu trebuie să facem dacă ajungem la mare, o zonă roșie în această perioadă a pandemiei.

ADVERTISEMENT

Întrucât riscul infectării este ridicat în zonele cu mulțimi, doctorul de la ”Matei Balș” ne recomandă purtarea măștii de protecție, dar și evitarea contactului prelungit cu alte persoane.

Sfaturi despre cum să ne ferim de infectarea cu Covid-19 la mare. Medicul Adrian Marinescu ne spune ce nu trebuie să facem

În zona litoralului românesc, pericolul contaminării cu noul coronavirus este unul mai ridicat decât în alte regiuni turistice ale țării, iar asta vine pe fondul aglomerării.

ADVERTISEMENT

Dr. Adrian Marinescu, o voce abilitată în perioada pandemiei de Covid-19 din România, vine cu un sfat pe care toți ar trebui să-l respectăm. Acesta spune că, pentru a reduce riscul infectării, nu trebuie niciodată să stăm cu cineva la masă o perioadă lungă de timp.

”Constanța e din păcate tot o zonă roșie și în momentul în care vorbim de o zonă aglomerată, și acolo sunt zone aglomerate, cu siguranță că masca trebuie folosită ori de câte ori e distanțare. Mai trebuie să știm ceva: contactul prelungit trebuie evitat.

ADVERTISEMENT

În momentul în care cineva trece pentru câteva secunde pe lângă mine, riscul de transmitere este minim. În momentul în care stau cu cineva la masă, probabil că stau ore. Și atunci e clar că există un risc real și la masă nu am mască. Și atunci, trebuie să fiu atent cu cine aleg să stau la masă”, a spus Adrian Marinescu la Antena 1.

România, la un pas de 50.000 de cazuri de infectare cu Covid-19

De mai bine de o săptămână, România raportează zilnic peste 1.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar trendul se menține crescător.

ADVERTISEMENT

Până 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, iar în ultima zi a lunii vom trece, mai mult ca sigur, de pragul de 50 de mii de cazuri.

  • 902 cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate de județul Constanța de la startul epidemiei 
ADVERTISEMENT