News

Cum ne protejăm de infectarea cu COVID-19 în parcuri. Sfaturi utile de igienă

17.05.2020 | 15:26
Cum ne protejam de infectarea cu COVID19 in parcuri Sfaturi utile de igiena
ADVERTISEMENT

Cum ne protejăm de infectarea cu COVID-19 în parcuri? Iată o întrebare la care un răspuns este extrem de util într-o perioadă de pandemie în care aceste spații se redeschid treptat în toată țara.

Cum ne protejăm de infectarea cu COVID-19 în parcuri. Sfaturi utile de igienă

După două luni de izolare din cauza pandemiei de coronavirus care a pus stăpânire și pe România, mijlocul lunii mai a venit cu o serie de măsuri de relaxare.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, date fiind aceste ridicări de restricții, dar și a vremii favorabile, parcurile din țară s-au reumplut de oameni. Tineri și vârstnici deopotrivă au revenit la aer după două luni de izolare.

În acest contextul, doctorii vin cu o serie de sfaturi eficiente cu privire la modurile în care vă puteți proteja de coronavirus în aer liber.

ADVERTISEMENT

Medicii pun mare bază pe igiena mâinilor, mult discutată și promovată de specialiști. Ei recomandă ca un recipient cu dezinfectant să nu dispară din arsenalul acestor zile când ieșim în parcuri.

”Igiena mâinilor rămâne aceeași. Atât copiii, cât și noi, adulții, trebuie să continuăm să ne igienizăm mâinile.

ADVERTISEMENT

Dacă nu există posibilitatea de a ne spăla mâinile cu apă și săpun, pentru că în parcuri este puțin mai complicat, un mic recipient cu dezinfectant, dacă se poate pe bază de alcool, va ajuta”, a declarat doctorul Gabriel Gurguță, la Antena 3.

Ce spun specialiștii despre interacțiunea dintre copii

Deși copiilor le place să se joace în grupuri, pentru o perioadă medicii recomandă părinților să reducă pe cât posibil interacțiunea între copii.

ADVERTISEMENT

Medicul citat mai sus a declarat că descurajează jocurile de echipă, în care contactul este prea strâns, iar riscul ca boala să se transmită crește.

”Poate că părinții ar trebui să își pregătească puțin copiii și să le explice un set minim de reguli. (…) În primul rând nu ar trebui să mai lăsăm copiii să se mai atingă de absolut orice văd în cale. Ne referim la parc”, spune specialistul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT