“De când m-am întors în România, vin la recuperare cam de șase ori pe săptămână, deși în mod normal e suficient de patru-cinci ori. Recuperarea îmi mănâncă, oricum, cam jumătate din zi. Mă trezesc dimineața, vin la recuperare și ajung înapoi acasă pe la ora 16:00, mănânc ceva, apoi mă uit la filme, citesc. Când totul va fi mai bine, voi putea să merg la antrenamente câteva ore, să mă mișc normal și să fac alte lucruri. Abia aștept să conduc, îmi e dor să conduc!”, a declarat Cristina Neagu într-un interviu pentru pagina Red Bull.

De altfel, după operație, jucătoarea desemnată de trei ori cea mai bună din lume, a primit un plan cât se poate de clar alcătuit din 7 pași. De săptămâna viitoare, trece la al 4-lea, dar nu înainte să efectueze un nou control medical amănunțit și să primească alte indicații despre ce are de făcut pentru continuarea recuperării la București. Deocamdată, handbalul este departe. Neagu trebuie să meargă în cantonamentul roș-albaștrilor, şi dacă toate sunt în regulă va putea să înceapă și exercițiile ușoare pe bicicletă

Cum o ajută FCSB pe Cristina Neagu! Kurti
Ovidiu Kurti o ajută pe Cristina Neagu cu planul de recuperare

Cristina Neagu, totul despre ajutorul primit

Cristina Neagu spune că în această perioadă a avut nevoie de ajutor constant. “Cine are grijă de mine? Vin ai mei, vin prieteni, vin colegele să mă vadă. Totuși, sunt foarte orgolioasă. Nu-mi place să fie cineva cu mine non-stop care să-mi zică Hai că-ți aduc aia, hai că fac aia. Încerc să fac și eu lucruri, să mă simt și eu în stare. Zic Bine, puteți să veniți să mă ajutați, să-mi faceți puțină curățenie, apoi mă lăsați să mi le fac eu pe ale mele.

E și asta o lecție pentru mine, că dacă în mod normal nu cer ajutorul, acum trebuie să spun Am și eu nevoie de nu știu ce, Îmi dai și mie chestia aia? și tot așa. E un proces de învățare pentru mine! Am foarte mare încredere în mine și, de fiecare dată când mi-a fost greu, m-am uitat în oglindă și am zis Mă, tu știi cine ești!Urmează un an 2019 greu, de luptă, în care va trebui să muncesc de două ori mai mult pentru a reveni la nivelul obişnuit. Şi am să o fac, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, pentru că la asta mă pricep cel mai bine: să revin şi mai puternică după momentele grele”, a mai spus Neagu.

  • 30 de ani a împlinit anul trecut Cristina Neagu