News

Cum o chema de fapt pe Zina Dumitrescu! Numele de scenă e total diferit de cel din certificatul de naștere

28.03.2019 | 17:14
Cum o chema de fapt pe Zina Dumitrescu Numele de scena e total diferit de cel din certificatul de nastere

Lumea o știa drept Zina Dumitrescu, însă nu acesta era adevăratul nume al celebrei creatoare de modă, care a decedat, joi, la vârsta de 82 de ani. Era supranumită „mama modei din România” și, de-a lungul carierei, a lansat modele ca Eugenia Ştefan (Janine), Romaniţa Iovan, Bianca Brad şi Dana Săvuică.

Cum o chema de fapt pe Zina Dumitrescu!

Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, în orașul Ismail și în certificatul de naștere apare cu numele Zenobia Bogoș. După Al Doilea Război Mondial, familia ei s-a mutat la Pitești, unde Zina a terminat liceul economic, după care luat examenul la Facultatea de Drept a Universității din București.

A fost căsăorită de trei ori. Primul ei soț a fost Marian Negreanu, împreună cu care l-a avut pe Cătălin, cel care a internat-o la azilul din Ghermănești. Au urmat mariajele cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.

Cine este fiul Zinei Dumitrescu
El este Cătălin, fiul Zinei Dumitrescu

Fără drept la avere

Directorul azilului din Ghermănești, Ioan Casian, a declarat că fiul Zinei Dumitrescu nu mai are niciun drept la averea creatoarei de modă, care constă într-un apartament, mai multe terenuri, bijuterii și două automobile.

„Din punct de vedere juridic, nu mai are dreptul la aceasta. Legal, el era obligat să aibă grijă de părinte. Dacă nu, va fi dezmoștenit. El știe că eu i-am plătit datoriile la cimitir și că mă voi ocupa și de înmormântare”, a declarat, pentru Libertatea, Ion Casian.

„Era la spital și o resuscitau. Nu pot să cred așa ceva, că a murit. Doctorul Ioan Casian a fost unul din oameniii care i-au făcut viața mai frumoasă și mai ușoara. Noi n-am fost tot timpul acolo când ea și-a dorit. Poate am fost prea puțin. Iertați-mă (plânge). Sunt mulți copii care au iubit-o și o vor iubi. Sunt sigur că fiul lui suferă, dar nu mă interesează acest aspect. Lucrurile de familie nu se discută în aceste momente”, a declarat, după decesul creatoarei de modă, Cătălin Botezatu.

Tags: