News

Cum păcălea o firmă statul! Înlocuia sigiliile și termenul de valabilitate de pe extinctoare și hidranți fără să le mai verifice 

15.04.2021 | 10:02
Cum pacalea o firma statul Inlocuia sigiliile si termenul de valabilitate de pe extinctoare si hidranti fara sa le mai verifice
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum păcălea o firmă statul! Compania înlocuia sigiliile și termenul de valabilitate de pe extinctoare și hidranți fără să le mai verifice. Sute de percheziții în Capitală și în 28 de județe, pentru înșelăciune și evaziune fiscală au loc acum sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice

Mai exact, discutăm despre 218 percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

ADVERTISEMENT

Totul se întâmplă după ce o societate comercială din Capitală ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță a echipamentelor de protecție, care s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări.

Sute de percheziții în Capitală și în 28 de județe, pentru înșelăciune și evaziune fiscală

Astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate. Și cam atât. Acțiunea se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

ADVERTISEMENT

Aceasta are loc în București (40), Mureș (23), Arad (2), Alba (3), Argeș (7), Bacău (1), Brașov (8), Buzău (8), Bistrița-Năsăud (2), Călărași (2), Cluj (32), Constanța (8), Dâmbovița (4), Dolj (5), Hunedoara (3), Galați (1), Giurgiu (1), Iași (4), Ilfov (7), Maramureș (7), Mehedinți (3), Olt (13), Prahova (6), Satu-Mare (4), Sălaj (3), Suceava (8), Timiș (6) Teleorman (1) și Vâlcea (6).

Din cercetări a reieșit că o societate comercială din București, având ca obiect principal de activitate „activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora”, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național.

ADVERTISEMENT

În baza contractelor, ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță, adică verificare, încărcare, reparare a echipamentelor de protecție, extinctoare, hidranți.

Concret, serviciile ar fi avut loc strict pe hârtie, adică nu a avut loc nicio verificare, ci doar s-au fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate.

ADVERTISEMENT

Culmea, acestea se aflau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.

Conform anchetatorilor, gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viața, sănătatea, și integritatea persoanelor, cât și cu privire la patrimoniul acestora.

ADVERTISEMENT
Tags: