Cum trebuie să păstrezi, de fapt, cafeaua măcinată. În acest fel va fi mereu plină de aromă și proaspătă. Secretul pe care îl știu doar barista cu experiență.
Diminețile încep mult mai bine atunci când savurezi o ceașcă de cafea. Pentru a te bucura din plin de aroma cafelei nu contează doar tipul ei, ci și condițiile în care o depozitezi.
Dacă te numeri printre persoanele care preferă cafeaua măcinată, atunci trebuie să știi cum să o depozitezi pentru a se menține mereu proaspătă.
De obicei, cafeaua măcinată oxidează mult mai repede, ceea ce înseamnă că și aroma ei se pierde la fel de repede. Pentru a împiedica acest proces, tot ce trebuie să faci este să o ții departe de contactul cu aerul.
Multe tipuri de cafea măcinată vin ambalate în pungi resigilabile. Acesta este cel mai simplu și cel mai eficient mod de a o păstra. Însă, în cazul în care punga originală nu este resigilabilă, poți apela la alte trucuri.
Așa cum am menționat, este important ca aerul să nu intre deloc în contact cu cafeaua măcinată. Asta înseamnă că recipientul în care o vei transfera trebuie să fie neapărat unul care se închide ermetic.
În cazul în care punga originală nu se poate sigila înapoi, pot opta pentru orice altă pungă care are zipper. Însă, înainte de a o închide, este foarte important să scoți tot aerul din ea.
În locul unei pungi cu zipper poți folosi un borcan din sticlă opacă, metal sau chiar ceramică, dar care să se închidă perfect. Este recomandat să eviți borcanele sau orice recipient din plastic.
După ce ai plasat cafeaua într-un astfel de recipient, trebuie să alegi cu grijă locul unde o vei depozita. Cel mai bine este ca aceasta să stea într-un loc ferit de razele soarelui și de sursele de căldură.
Recipientul etanș în care ai pus cafeaua trebuie poziționat într-un loc unde temperatura este constantă. Este recomandat să eviți dulapurile sau zonele din apropierea aragazului, deoarece pot reprezenta surse de umiditate.