Life

Cum petrece Chef Radu Dumitrescu de Paște. Ce alimente nu lipsesc de la masa juratului de la Masterchef

Chef Radu Dumitrescu a dezvăluit cum petrece de Paște. Juratul de la Masterchef România a mai spus ce alimente nu-i lipsesc de la masa de sărbătoare.
22.04.2022 | 08:50
Cum petrece Chef Radu Dumitrescu de Paste Ce alimente nu lipsesc de la masa juratului de la Masterchef
Cum petrece Chef Radu Dumitrescu de Paște. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei trei jurați de la Masterchef România, Chef Radu Dumitrescu, a vorbit despre cum va petrece Paștele, dar și cine se va ocupa de masa de sărbătoare.

Cum petrece Chef Radu Dumitrescu de Paște

Deși este unul dintre cei mai apreciați chefi, Radu Dumitrescu nu se va ocupa de masa de Paște. Mama juratului de la Masterchef România va găti preparatele tradiționale de sărbători, așa cum a făcut de când se știe bucătarul.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce ar găti de Paște, Radu Dumitrescu a spus că ar fi ceva simplu, cum ar fi mielul. A dezvăluit și secretul pentru ca rețeta să iasă bine, așa că oricine îl poate prepara acasă.

“Nu gătesc eu că face mama război galactic. Ea se ocupă în ultimii 48 de ani de masa de Paşte. Dacă aş găti, aş face ceva simplu, cu miel copt încet la temperatură mică, pe un pat de legume scăldate în supă şi vin alb, cu cimbru şi rozmarin, usturoi verde şi leurdă.

ADVERTISEMENT

L-aş servi simplu, cu o salată verde şi sosul lui. Secretul este să strecori sosul, să-l pui la fiert, să-l scazi mai mult de jumătate şi să arunci acolo un cub de unt şi două linguri de muştar cu boabe. Vis!”, a declarat juratul de la Pro TV pentru click.ro.

Radu Dumitrescu nu știe dacă talentul de a găti este moștenit din familie, întrucât fratele său nu are acest talent. Mama lui consideră că e genetic, lucru cu care bucătarul este de acord, dar că este foarte multă muncă depusă în această profesie.

ADVERTISEMENT

“Aşa îi place maică-mii să creadă şi uşor, uşor cred şi eu asta. Fratele meu e antitalent, deci nu mai cred. Posibil să fie un mix din toate – ştiu că e şi genetic, dar şi multă muncă în spate.”, a mai spus Radu Dumitrescu.

De asemenea, juratul celebrei emisiuni culinare a mai dezvăluit ce nu lipsește niciodată de la masa lui de Paște.

ADVERTISEMENT

“Ouă roşii, brânză bună, ridichi şi un pahar cu şampanie. Neapărat.”, a adăugat acesta.

Chef Radu Dumitrescu, despre Masterchef. Cum se înțelege cu colegii de la masa juriului

Radu Dumitrescu are o relație bună cu Chef Foa și Chef Joseph Hadad. Întrebat cu care dintre cei doi se înțelege mai bine, juratul a spus că toți formează un întreg, întrucât fiecare este diferit.

“Păi cu amândoi, oameni diferiţi, viziuni diferite, reţete diferite, dar cumva am reuşit să formăm un întreg şi să fie bine. Nu s-a pus niciodată problema unor neînţelegeri pentru că suntem deja băieţi mari şi ne ştim bine meseria şi de ce suntem acolo.”, a explicat Chef Radu Dumitrescu.

În afară de Masterchef Româna, cei trei chefi se ocupă și de emisiunea MasterChef – Restul e plăcere, difuzată pe Acasă, unde îi învață pe telespectatori cum să utilizeze resturile într-un mod productiv, fără a arunca mâncarea.

Radu Dumitrescu este împotriva risipei de mâncare și speră ca acest proiect să fie unul de durată.

ADVERTISEMENT