Fotbal intern

Cum petrece un component al „Craiovei Maxima” sărbătorile și cum era fotbalul pe zăpadă. Exclusiv

25.12.2020 | 17:00
Cum petrece un component al Craiovei Maxima sarbatorile si cum era fotbalul pe zapada Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a luat legătura cu un fost component al „Craiovei Maxima”, iar acesta a acceptat să vorbească despre modul în care va petrece sărbătorile. De asemenea, Aurel Beldeanu a dezvăluit modul în care „maximii” își gestionau perioada de vacanță de iarnă, dar și cum era să joci fotbal pe zapadă. 

Echipele din Liga 1 au luat vacanță, însă aceasta va fi scurtă, deoarece programul competițional este foarte încărcat. Jucătorii Universității Craiova vor fi patru zile liberi, între 23 și 27 decembrie. De asemenea, staff-ul tehnic a decis ca Bancu și colegii săi să mai primească încă două zile libere de revelion, revenind pe terenul de antrenament pe 2 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Beldeanu a comentat pentru FANATIK și situația legată de Corneliu Papură, reconfirmat de Mihai Rotaru în funcția de antrenor principal. Fost elev al „maximului”, tehnicianul de 47 de ani are nevoie de ajutorul jucătorilor pentru a arăta că este potrivit pentru postura în care se află.

Cum va petrece Aurel Beldeanu, fost component al „Craiovei Maxima”, sărbătorile de iarnă: „Nu avem încotro”

Beldeanu a îmbrăcat tricoul Universității Craiova timp de nouă ani, ceea ce l-a făcut foarte iubit de suporterii olteni. A fost component al celebrei „Craiova Maxima”, formație care a ajuns, în sezonul 1982-1983, până în semifinalele Cupei UEFA. FANATIK a luat legătura cu gloria oltenilor și l-a întrebat cum petrece sărbătorile în pandemie.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 69 de ani, fostul jucător a dezvăluit faptul că vrea să stea cât mai ferit „Ce să facem într-o astfel de perioadă? Stăm acasă. Îmi e frică, normal, nu vezi ce amploare ia totul? Evităm pe cât posibil să avem interacțiuni multe. Dacă ne prinde, ne prinde, nu avem încotro. Eu nici nu mai pun pe gură strop de alcool, nu mai sunt cu șprițurile,” a spus Beldeanu pentru FANATIK.

Pe lângă faptul că se găseau foarte bine în teren și aveau o colaborare foarte bună, componenții „Craiovei Maxima” se înțelegeau foarte bine și în afara dreptunghiului verde. Sărbătorile de iarnă erau un prilej pentru ei să petreacă timp împreună: „Mă întâlneam cu colegii care rămâneau în Craiova de sărbători, era normal, mergeam și noi la un șpriț, la o vorbă, era o atmosferă frumoasă la Universitatea Craiova. Au fost vremuri frumoase. Erau cei care stăteau în localitate și ne vedeam. În orice caz, la întâlnirile noastre, era veselie.

ADVERTISEMENT

Mă mai întâlnesc cu foștii mei colegi, cu Sorin Cârțu. De asemenea, cu Silviu Lung mă întâlnesc zi de zi, mai stăm de vorbă, mai bârfim, cum se spune,” a adăugat fostul mijlocaș.

Fotbalul pe zăpadă, un chin: „Ăla erai dacă prindeai meci la Petroșani!” Ce spune Beldeanu despre fostul său elev, Corneliu Papură

Aurel Beldeanu a vorbit și despre modul în care fotbalul era practicat în perioada de iarnă. Dacă acum, cel puțin la nivel teoretic, avem terenuri încălzite, iar zăpadă nu ar trebui să fie o problemă, pe vremuri nu se punea vorba despre așa ceva: „Când jucam fotbal, aveam o pauză între sfârșitul lui noiembrie și până pe 10 ianuarie, cam așa reveneam la antrenamente. 

ADVERTISEMENT

Am prins meciuri pe zăpadă, s-au întâmplat. Era greu să controlezi balonul, de multe ori se făcea și mocirlă și îți dai seama că nu era prea plăcut. Dacă prindeai la Petroșani, în ultima etapă, ăla erai…Îmi aduc aminte că jucam la Progresul și am jucat odată la Petroșani…am prins patinoar acolo, gheață totală, ne-a și bătut Jiul cu 3-1. A marcat și Dudu Georgescu. 

Nu știu dacă Liga 1 se va putea relua la începutul lui ianuarie, nu știu dacă va permite clima. E posibil să se amâne meciuri, vom vedea care e treaba. Cu timpul nu te joci, vremea poate să îți creeze neplăceri,” a mai spus Beldeanu pentru FANATIK.

Beldeanu nu s-a aștepat ca Universitatea Craiova să aibă un parcurs atât de bun în campionat și să se bată la titlu până în ultima etapă: „Craiova a fost în 2020 peste așteptările mele, una peste alta. A fost, vorba aia, cu titlu pe masă și nu a fost în stare să-l câștige, dar a avut un an bun. Eu zic Universitatea își va juca șansa ei în acest sezon.”

Corneliu Papură îi este foarte cunoscut lui „Aurică” Beldeanu. „Papură a fost copilul meu, elevul meu. Îți dai seama, îl cunosc, e un copil bun, educat. La nivelul acesta, jucătorii îl fac pe antrenor mare, nu invers. Lăsați-mă cu antrenorii ăștia. Să fim serioși, dacă ai fotbaliști buni ești și un antrenor bun. De bine, de rău, Craiova mai are fotbaliști în echipă.”  

  • 354 de apariții și 78 de goluri are Beldeanu în Divizia A
  • 1979 este anul în care Beldeanu marca celebrul gol cu Leeds United

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Sepsi: 2,10 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT