Life

Cum petreceau Dragoș Dolănescu și regretatul Ion Dolănescu Paștele în trecut: ”Era foarte credincios”

Dragoș Dolănescu și-a deschis sufletul și a dezvăluit cum petrecea Paștele în trecut alături de tatăl său, regretatul artist Ion Dolănescu.
05.05.2024 | 20:47
Cum petreceau Dragos Dolanescu si regretatul Ion Dolanescu Pastele in trecut Era foarte credincios
Cum petreceau Dragoș Dolănescu și regretatul Ion Dolănescu Paștele în trecut. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dragoș Dolănescu, fiul regretatului Ion Dolănescu, își mai amintește și acum modul în care petrecea sărbătorile în familie. Se pare că tatăl său își dorea să aibă în jur mai mulți oameni, astfel că de la an la an, tradiția era respectată.

Cum petreceau Dragoș Dolănescu și regretatul Ion Dolănescu Paștele în trecut

Ion Dolănescu s-a stins din viață în urmă cu mai bine de 15 ani. Cei doi fii ai săi, nu l-au uitat nici măcar acum. Iar Dragoș Dolănescu, fiul cel mic, își amintește totul despre perioada sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru cancan.ro, Dragoș Dolănescu a vorbit despre modul în care era sărbătorit Paștele în familie, pe când tatăl său trăia. Se pare că regretatul artist era un om extrem de credincios.

Astfel, întreaga familie ținea post. De asemenea, în Noaptea de Înviere se mergea la biserică pentru a lua lumină. Deși Ion Dolănescu iubea să aibă oameni în jurul său, acesta nu dădea petreceri de Paște.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fiul cel mic al regretatului artist spune că masa de Paște era și ea importantă. Se găteau preparate alese, astfel încât să nu lipsească. În același timp, erau respectate și alte tradiții, în fiecare an.

”De pe masă nu ne lipsea nimic”

„Țineam post negru. Cu 40 de zile înainte, în fiecare zi de vineri, nu mâncam nimic și nici apă nu beam. Tata era foarte credincios. În Noaptea de Înviere mergeam să luăm lumină. Îi plăcea ca în casă să fie lume multă, dar nu dădea petreceri de Paște, în care să se cânte.

ADVERTISEMENT

De pe masă nu ne lipsea nimic. Mamaie era cea care gătea, era foarte pricepută. Dar avea și ajutoare. De tradiția cu haine noi de Paște, nu am știut. De asta, să spunem că ne-a privat”, le-a povestit Dragoș Dolănescu celor de la cancan.ro.

Menționăm faptul că fiul cel mic al regretatului Ion Dolănescu e stabilit în Costa Rica. El a recunoscut însă că simte lipsa anumitor sărbători tradiționale. De asemenea, acesta a mai dezvăluit și că odată ce tatăl său s-a stins din viață, treptat, unele obiceiuri au dispărut.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, anul acesta, Dragoș Dolănescu nu a avut pe masă nici ouăle vopsite și nici carnea de miel. Totodată, în această zonă, marea majoritate a persoanelor sunt catolice, astfel că Paștele Ortodox nu este sărbătorit. Chiar și așa, familia sa încearcă să respecte anumite tradiții în continuare.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Alimente sățioase și care nu îți pun în primejdie silueta. Medic: „Fericiți și...
Alimente sățioase și care nu îți pun în primejdie silueta. Medic: „Fericiți și cu burta plină…chiar se poate!”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore....
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit...
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Tragedia peste care Alin Oprea nu poate să treacă. A pierdut cea mai...
Tragedia peste care Alin Oprea nu poate să treacă. A pierdut cea mai dragă persoană
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Artistul român căruia i s-a legat pensula de încheietura mâinii paralizate pentru a...
Artistul român căruia i s-a legat pensula de încheietura mâinii paralizate pentru a putea picta. Destinul tragic al pictorului supranumit „Poetul plastic al florilor“