News

Cum plătești prin SMS taxa de pod de la Fetești. Ghidul complet + ponturi dacă uiți să plătești

11.06.2019 | 12:26
Cum platesti prin SMS taxa de pod de la Fetesti Ghidul complet  ponturi daca uiti sa platesti

Debutul sezonului estival a scos din nou în evidență problema taxei de pod de la Fetești. FANATIK îți explică în mod clar cum trebuie să plătești prin SMS ca să eviți coada și să mergi fără oprire la mare. Peste 2 milioane de oameni vor ajunge în această vară pe litoral, ceea ce va aglomera peste măsură stația de taxare. Ca să nu pierdeți minute-n șir la coadă, puteți să alegeți altă modalitate de plată a trecerii peste Dunăre, pe lângă cea direct la taxatoare.

Cum plătești prin SMS taxa de pod de la Fetești

Astfel, trebuie să știți că puteți să faceți acest lucru la benzinăriile OMV, Petrom, Mol şi Rompetrol și Socar, atunci când alimentați, dar și prin SMS la 7577. Numărul este disponibil în reţelele Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS. Atenție: dacă optați pentru varianta benzinărie, aici se poate achita dus-întors, în timp ce prin SMS plata se poate efectua numai pentru o singură trecere. Pentru autoturism, o trecere costă 13 lei, iar două, 26 de lei.

Vă oferim și un exemplu de text al sms-ului. Așadar, deschideți telefonul, intrați la mesaje, mergeți la trimiteți un sms nou, tastați la destinatar numărul 7577, după care în corpul mesajului scrieți numărul mașinii pentru care vreți să achitați taxa de autoturisme și autovehicule sub 3,5 tone. Trebuie știut că taxarea nu se face imediat, ci doar după ce vei confirma numărul de înmatriculare printr-un alt SMS, în care trebuie să răspundeți cu textul „DA”.

Cum plătești prin SMS taxa de pod de la Fetești Taxa de pod
Fanatik îţi spune tot c etrebuie să ştii despre modalitatea de plată a taxei de pod de la Feteşti. Sursa foto – facebook

Ce riscaţi dacă nu plătiţi taxa de pod

De remarcat că pentru cartelele preplătite nu se aplică TVA, achiziţia fiind efectuată numai dacă există disponibil creditul necesar. Atenție: dacă după ce ați transmis un mesaj către numărul 7577 nu aţi primit niciun răspuns, este posibil ca pe acel număr de telefon să existe eventuale restricţii. Astfel devine obligatoru să luaţi legătura cu call center-ul operatorului dumneavoastră de telefonie mobilă. Pentru informaţii suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul INFO(0,05 EUR+TVA/SMS trimis).

Un alt lucru bine de ştiut este acela că taxa se poate achita fie înainte să treceţi, fie după, dar nu mai târziu de ziua următoare, la ora 24:00. În felul acesta, nu mai oprești la stația de taxare, ci îți continui drumul pe porțile fără barieră. Nu încercaţi să treceţi ilegal pentru că veţi fi descoperit imediat. O serie de camere video ce permit recunoașterea automată a numărului de înmatriculare sunt amplasate la trecerea prin stația de taxare şi acestea identifică trecerea aplicând o marcă temporală și coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenție, urmând a se întocmi un Proces Verbal de Constatare a Contravenției.