Fotbal international

Cum poate ajunge Jose Mourinho la Campionatul Mondial din 2022! Detaliile care anunţă viitoarea destinaţie

22.04.2021 | 13:31
Cum poate ajunge Jose Mourinho la Campionatul Mondial din 2022 Detaliile care anunta viitoarea destinatie
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho este din nou liber de contract, după despărţirea de Tottenham, iar următorul pas al portughezului poate fi unul îndrăzneţ, dar pe care şi-l doreşte de ceva vreme. FANATIK a analizat situaţia lui “The Special One” şi îţi prezintă cum ar putea ajunge la Campionatul Mondial din 2022.

Chiar dacă rezultatele din ultimii ani au fost modeste, Jose Mourinho rămâne un nume care se află în agenda multor conducători de club. Cu toate acestea, următorul pas al portughezului poate fi spre poziţia de selecţioner al unei echipe naţionale.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, selecţionerul Qatarului la Campionatul Mondial din 2022?! Ce legături are cu gazda turneului final

Naţionala Qatarului se pregăteşte pentru Campionatul Mondial din 2020, turneul final pe care îl va găzdui, însă are un selecţioner cu puţină experienţă şi care este cvasi-necunoscut la nivel internaţional. Cu 18 luni înainte de startul competiţiei, arabii şi-ar dori un nume cu greutate, iar Jose Mourinho este varianta perfectă, mai ales că au existat legături cu lumea arabă.

Legăturile cu ţara gazdă a Mondialului au început în 2019 pentru Jose Mourinho. După ce a fost demis de Manchester United, portughezul a devenit analist al beIN Sports, unde a câştigat câte 60.000 de lire sterline pentru fiecare meci analizat. Postul TV face parte din grupul beIN Media Group, deţinut de Nasser Al-Khelaifi, patron al lui PSG şi membru în comitetul de organizare al Campionatului Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, Jose Mourinho a vizitat şantierele stadioanelor pentru Campionatu Mondial din 2022 şi a avut cuvinte de laudă despre organizarea qatarezilor. Era perioada când presa internaţională susţinea că portughezul va urma să semneze cu PSG.

“Sunt foarte impresionat. Cunoscând ţara voastră, nu pot spune că sunt foarte surprins. Mă aşteptam la ceva incredibil. V-aţi gândit la orice detaliu, mai ales la numărul de terenuri pentru antrenamente şi la faptul că distanţa între stadioane şi locurile de cantonament este mică. Sper să primiţi ceea ce meritaţi pentru această organizare extraordinară”, spunea Jose Mourinho într-un interviu pentru site-ul oficial al Campionatului Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

Cine este selecţionerul naţionalei Qatarului. A adus singurul trofeu major al arabilor

Felix Sanchez este selecţionerul naţionalei Qatarului din 2017, după ce anterior pregătise selecţionatele U19 şi U23. Ibericul şi-a început cariera în 1996, la 21 de ani, când a devenit antrenor la grupele de juniori de la FC Barcelona.

După zece ani petrecuţi în La Masia, Felix Sanchez a ajuns în 2006 la Academia Aspire. În Qatar, până să ajungă la selecţionatele de juniori, antrenorul de 45 de ani s-a ocupat de dezvoltarea tinerilor sportivi timp de şapte ani.

ADVERTISEMENT

Cu 54 de meciuri în care a antrenat naţionala Qatarului, Felix Sanchez a obţinut prima mare performanţă în 2019. În urmă cu doi ani, selecţionata qatarezilor a câştigat Cupa Asiei, după o victorie în faţa Japoniei, scor 3-1, primul trofeu major pentru gazda Mondialului. Marele avantaj al lui Felix Sanchez este că la naţională lucrează cu mulţi fotbalişti pe care i-a ajutat să se dezvolte la Academia Aspire.

Jose Mourinho, sezon modest cu Tottenham

Experienţa lui Tottenham nu a fost una plăcută, în condiţiile în care londonezii au ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor pentru actualul sezon şi a evoluat în Europa League. Jose Mourinho a fost demis într-un moment în care Spurs e departe de locurile pentru Champions League, ceea ce ar face ca echipa să rateze obiectivul pentru al doilea sezon consecutiv.

Mai mult decât atât, Jose Mourinho termină sezonul 2020-2021 fără să câştige niciun trofeu. Este al treilea mandat al portughezului fără vreun titlu, după perioadele petrecute la Benfica (septembrie-decembrie 2000) şi la Uniao Leiria (iulie 2001-ianuarie 2002).

În sezonul 2019-2020, Tottenham s-a clasat pe locul 6 în Premier League şi a ajuns în turul 2 preliminar al Europa League. La momentul demiterii, londonezii ocupau poziţia a 7-a în clasament. Singurul plus al lui Jose Mourinho pe banca lui Spurs a fost calificarea echipei în finala Cupei Ligii Angliei, însă portughezul a fost dat afară înainte de ultimul act cu Manchester City, programat duminică.

ADVERTISEMENT