Sporturi

Cum poate ajunge Simona Halep pe locul 1 după Indian Wells. Toate calculele

24.02.2019 | 12:45
Cum poate ajunge Simona Halep pe locul 1 dupa Indian Wells Toate calculele

Cum poate ajunge Simona Halep pe locul 1 după Indian Wells. Turneul de la Indian Wells se apropie tot mai tare, iar semifinalista de anul trecut, Simona Halep, ar putea să-şi recâştige locul de lider mondial după competiţia din Statele Unite ale Americii, de categorie Premier Mandatory, cu premii totale în valoare de 9,035,428 de dolari. Turneul se desfăşoară în perioada 6-17 martie.

Simona Halep va avea, la fel ca la ediţiile precedente, primul tur liber. Tragerea la sorţi va avea loc luni, pe data de 4 martie. Dacă parcursul sportivei noastre va fi unul bun, fiind ajutat şi de evoluţiile adversarelor ei din vârful ierarhiei mondiale, va avea şanse destul de bune să redevină lider în clasamentul WTA, loc pe care a petrecut 64 de săptămâni. Totuşi, românca în vârstă de 27 de ani poate staţiona pe locul secund chair dacă se impune la Indian Wells, sau în cel mai rău caz, poate coborî câteva poziţii dacă va fi eliminată timpuriu.

Cum poate redeveni Simona Halep lider mondial în clasamentul WTA

Dacă Simona Halep se califică în ultimul act la Indian Wells, ea are nevoie de rezultatele altor trei adversare pentru a reveni pe primul loc: Naomi Osaka, jucătoarea care s-a impus anul trecut la acest turneu, să nu ajungă în turul patru, iar Petra Kvitova sau Sloane Stephens să nu se impună în finală. Dacă japoneza, campioana în exerciţiu, nu atinge faza finalei, iar Simona câștigă trofeul, atunci Simona va redeveni lider mondial.

Simona a declarat deja că îşi doreşte să redevină lider. “E abia a doua lună a anului, aşa că e ok. Nu e rău deloc să fii a doua în lume. Mă bucur de moment, dar visez la numărul unu mondial”, a spus Halep, într-o conferinţă de presă susţinută la turneul din Dubai. Chiar dacă nu reprezintă o prioritate în acest moment, Simona Halep vrea fără doar şi poate să urce pe prima poziţie în clasament, iar acest lucru se poate întâmpla la turneul de la Indian Wells, acolo unde Naomi Osaka este campioană en-titre şi are o presiune uriaşă din cauza punctelor de apărat.

Tags: