Fotbal intern

Oficial: partida CFR Cluj – FC Botoșani a fost amânată! Când s-ar putea juca. Reacția LPF. Update

24.07.2020 | 22:24
Oficial partida CFR Cluj  FC Botosani a fost amanata Cand sar putea juca Reactia LPF Update
ADVERTISEMENT

CFR Cluj continuă lupta la locul 1 cu Universitatea Craiova, iar campioana României trebuie să câștige tot până la finalul sezonului pentru a fi sigură de titlu și în cazul în care oltenii s-ar impune împotriva Astrei Giurgiu.

Din păcate, meciul clujenilor cu FCSB a fost amânat din cauza cazurilor de COVID-19 apărute în rândul echipei, iar acum, campioana României urmează să joace partida cu FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Totul va depinde de răspunsul primit de la DSP Cluj, care este așteptat cu sufletul la gură de gruparea din Gruia.


UPDATE 24 iulie, ora 21:48 / Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a dat mai multe amănunte referitoare la amânarea partidei CFR Cluj – FC Botoșani și când ar putea fi reprogramată aceasta.

ADVERTISEMENT

„Cei de la CFR vor fi testați pe 28 iulie. Am putea să programăm meciul cu Botoșani pe 28 seara, ca să câștigăm timp, dar scenariul acesta presupune acordul scris al celor de la CFR că, dacă meciul nu se dispută și Botoșaniul face deplasarea degeaba, să plătească ei toate cheltuielile adversarilor cu drumul și cazarea. Dacă s-ar juca așa, marți ar fi meciul cu Botoșani, vineri cu FCSB, luni cu Craiova”, a declarat Justin Ștefan la Telekomsport.


UPDATE 24 iulie, ora 21:25 / Este oficial, partida dintre CFR Cluj și FC Botoșani, care ar fi trebuit să se dispute duminică seara, de la ora 21:00, a fost amânată din cauza cazurilor de coronavirus din cadrul echipei clujene. Anunțul a fost făcut de Liga Profesionistă de Fotbal.

ADVERTISEMENT

„Meciul dintre CFR Cluj și FC Botoșani, contând pentru etapa a 9-a play-off, programat să se dispute duminică, 26 iulie, cu începere de la ora 21.00, nu se va mai juca din cauza apariției mai multor cazuri de infectare cu COVID-19 în cadrul echipei gazdă”, se arată în comunicatul LPF.

La CFR Cluj au fost depistate peste 20 de cazuri de coronavirus, atât în rândul jucătorilor, cât și printre membrii staff-ului tehnic sau administrativ. Luni vor fi efectuate noi teste, iar dacă acestea vor fi în ordine, meciul CFR Cluj – FC Botoșani s-ar putea disputa marți, 28 iulie.

ADVERTISEMENT

Cum poate arăta programul CFR-ului până la finalul campionatului

CFR Cluj mai are de disputat trei meciuri până la finalul campionatului, iar campioana României va juca în ultima etapă la Craiova, poate chiar cu titlul pe masă, împotriva Universității, contracandidata la titlu.

În proporții de 90%, CFR Cluj va juca meciul cu FC Botoșani duminică, 26 iulie, de la ora 20:00, pe careeste obligată să-l câștige și fără îndrumările lui Dan Petrescu de pe banca tehnică. Antrenorul a fost externat din spital, dar va fi nevoit să stea 14 zile la domiciliu în autoizolare.

Moldovenii deja sunt pregătiți, iar sâmbătă dimineață vor pleca spre Cluj.

Programul CFR-ului:

  • CFR Cluj – FC Botoșani – duminică, 26 iulie, ora 20:00
  • FCSB – CFR Cluj – joi, 30 iulie
  • U Craiova – CFR Cluj – luni, 3 august

Programul Craiovei:

  • Astra Giurgiu – U Craiova – miercuri, 29 iulie
  • U Craiova – CFR Cluj – luni, 3 august

Cine va sta pe bancă în locul lui Dan Petrescu

Pe banca tehnică aclujenilor,  în locul lui Dan Petrescu, va sta Valeriu Bordeianu. După atâția nori negri, CFR Cluj a primit și o veste bună, și anume că Damjan Djokovic va fi apt pentru partida cu moldovenii. Lotul va fi completat cu încă trei puști de la echipa U19: portarul Rareș Gal (19 ani), fundașul Vlad Fărăcășan (19 ani) și atacantul Sergiu Luca (19 ani).

Echipa probabilă a CFR-ului pentru meciul cu FC Botoșani:

  • Arlauskis – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Chipciu, Bordeianu, Fică – Deac, Rondon, Costache

Dan Petrescu a pornit seria jucătorilor umiliți, după ce l-a scos de pe teren pe Alin Răzvan Fică după mai puțin de jumătate de minut, la un meci Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj, 0-0, iar acum puștiul poate fi jucătorul de care clujenii se vor folosi în partida cu Botoșani.

Ca să înțelegem cât de neplăcute și dificile sunt schimbările umilitoare din primul minut, tatăl lui Alin Fică a povestit cum fiul său nu se mai putea opri din plâns:

„Îmi povestea Alin că, atunci când alerga pe teren să iasă, se gândea la cum ne simțim noi acasă, că ne-a dezamăgit. N-a dormit deloc în noaptea aia, a plâns singur în cameră, să nu-l vadă lumea! A fost tare greu atunci”.

ADVERTISEMENT