Fotbal intern

Cum poate arăta Universitatea Craiova în meciul cu Sepsi. Bergodi e optimist: „Vom fi protagoniștii Ligii 1!”

21.08.2020 | 18:43
Cum poate arata Universitatea Craiova in meciul cu Sepsi Bergodi e optimist Vom fi protagonistii Ligii 1
ADVERTISEMENT

Campionatul Ligii 1 se reia în acest sfârșit de săptămână. Rana pierderii titlului nu s-a închis pentru olteni și, la fel ca la Liverpool, Universitatea speră la un titlu după o așteptare care se va întinde până la 30 de ani.

Primul joc oficial al sezonului pentru Știința va fi la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, iar duelul nu se anunță deloc ușor, având în vedere intențiile de play-off ale gazdelor.

ADVERTISEMENT

Înainte de duelul de sâmbătă, ora 18:00, tehnicianul Cristiano Bergodi a declarat că echipa sa trebuie să fie atentă și că așteaptă un debut cu dreptul în noul campionat.

Bergodi e optimist înainte de începerea Ligii 1: „Vom fi sus în clasament”

Fără victorie în sezonul trecut în fața covăsnenilor, „juveții” lui Bergodi  au nevoie și de un moral bun înainte de meciul din Europa League, cu Lokomotiv Tbilisi. Cristiano Bergodi nu a trecut prin cele mai bune clipe în ultimele săptămâni. Tehnicianul italian a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și a stat internat, ratând prima parte a cantonamentului grupării din Bănie. Acum, antrenorul Științei se simte bine și vrea o victorie în meciul de sâmbătă: „Începe campionatul pentru noi și întâlnim o echipă foarte bună. Sepsi are caracterul antrenorului Leo Grozavu, pe care îl respect foarte mult și va fi un meci deficil pentru noi, mai ales că suntem la începutul sezonului. Noi suntem bine pregătiți, am făcut un stagiu de pregătire în Austria și cred că ne vom prezenta bine în acest meci.

ADVERTISEMENT

Craiova este o echipă care nu a schimbat foarte mult în această perioadă și cred că poate fi un atuu pentru noi. Avem trei luni de muncă în spate cu acești băieți și sunt încrezător că putem face un meci bun, dar întâlnim o echipă bună pe un teren de joc dificil, unde este greu de câștigat și vom vedea ce se întâmplă,” a spus Cristiano Bergodi.

Italianul a evidențiat și faptul că suporterii au așteptări mai mari din partea echipei sale: „Au crescut pretențiile suporterilor noștri, pentru că vom ridica ștafeta. Echipa a crescut mereu în ultimii 7 ani și anul trecut am ajuns să jucăm cu titlul pe masă, a fost un vis frumos, chiar dacă nu s-a îndeplinit. În acest an, eu cred că vom fi protagoniști, sunt încrezător în șansele noastre, vom fi sus în clasament și sperăm că vom începe cu dreptul în acest meci foarte dificil.”

ADVERTISEMENT

Cum poate arăta echipa Craiovei în meciul cu Sepsi

Marius Constantin, Paul Papp și Alexandru Tudorie sunt mutările efectuate de Universitatea Craiova înainte de primele meciuri oficiale, iar jucătorii își pot face debutul chiar în meciul cu Sepsi. Cele mai mari șanse de a fi titular le are veteranul Constantin, pe care patronul Mihai Rotaru a cheltuit și o sumă destul de importantă. FANATIK a anunțat în exclusivitate costurile pe care le-a suportat Craiova.

Jucătorii Științei s-au pregătit în Austria timp de mai bine de o săptămână, Universitatea fiind singura echipă din Liga 1 care a ales să meargă într-un stagiu de pregătire centralizat în străinătate în timpul scurt dintre sezoane. În cantonament s-au disputat și două jocuri amicale, unul pierdut, scor 0-2, cu Viktoria Plzen și o victorie, 3-1, cu austriecii de la WSG Tirol. Delegația alb-albastră a zburat direct către Sibiu și au mers cu autocarul la Brașov, acolo unde va sta cazată până în ziua jocului cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Echipa Universității Craiova nu va suferi foarte multe modificări înainte de jocul cu ardelenii. În linia de fund își vor face apariția Mihai Bălașa și veteranul Marius Constantin, văzut de către mulți plusul de experiență de care are nevoie defensiva Științei. Paul Papp și Vladimir Screciu nu sunt capacitați 100%, având în vedere că vin după 2 ani în care au evoluat foarte puțin, astfel că va mai dura până își vor intra într-un ritm de joc ridicat și vor lua loc pe banca de rezerve.

Bergodi nu va oferi surprize nici la mijloc sau atac. „Tripleta” Mateiu, Cicâldău, Nistor este văzută de mulți ca cea mai bună din țară. În atac, Mihăilă și Ivan vor fi „stăpânii” benzilor, în timp ce „dragonul” Koljic va fi în centrul atacului oltenilor. Tudorie va fi jucătorul care îl poate înlocui oricând pe bosniac.

Oficialii celor de la Sepsi nu se simt pregătiți de startul campionatului

Într-o conferință de presă ce a avut loc înaintea jocului cu Universitatea Craiova, oficialii celor de la Sepsi au vorbit despre debutul oficial în noul sezon al Ligii 1 și spun că echipa nu este încă pregătită de bătăliile cu Craiova și CFR Cluj.

„Am avut doar o săptămână de pauză. Nu suntem pregătiți pentru prima etapă, am adus nouă jucători noi. Jucăm cu Craiova fără atacant, suporterii noștri trebuie să nu se aștepte la prea multe în aceste două meciuri, jucăm cu vicecampioana și campioana, iar băieții noi trebuie să se integreze. În prima etapă vom juca cu băieții vechi. Suntem încrezători și plecăm pe drumul noului campionat cu scopul să ajungem în play-off”, a declarat Attila Hadnagy, directorul general al celor de la Sepsi.

„Cred că primele trei locuri sunt rezervate de cele trei mari echipe mari din România, Craiova, CFR, dar mai sunt trei locuri și noi am vrea să ne situăm pe un loc care să permită accesul în play-off”, a spus și Diószegi László, președintele covăsnenilor.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – U Craiova: 3,3o este cota pentru “X final”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT