Sport

Alin Alexuc-Ciurariu a pierdut lupta pentru medalia de bronz! Iranianul Amin Mirzazadeh, prea puternic

Alin Alexuc-Ciurariu a ratat medalia la lupte greco-romane, categoria 130 kilograme. Sportivul de 31 de ani a pierdut în recalificări și nu mai are nicio șansă la bronz.
02.08.2021 | 05:50
Alin AlexucCiurariu a pierdut lupta pentru medalia de bronz Iranianul Amin Mirzazadeh prea puternic
ADVERTISEMENT
02-08-2021
02:57

Alin Alexuc a ratat medalia la lupte! Iranianul Amin Mirzazadeh, prea puternic

Alin Alexuc a pierdut în recalificări cu iranianul Amin Mirzazadeh și iese din lupta pentru medalii. Românul a cedat cu 1-5, într-un meci decis la puncte. Iranianul a punctat bine în startul de meci, când a reușit să se desprindă la 5-0. Alexuc a încercat să revină, însă adversarul s-a apărat foarte bine. În cele din urmă, românul nu a reușit decât să îi ia un punct. 

Alin Alexuc-Ciurariu a avut ghinion în optimile probei de lupte greco-romane categoria 130 kilograme, unde a fost învins de Mijain Lopez (Cuba), campion olimpic la ediţiile din 2008, 2012 şi 2016. Cu toate acestea, românul mai are o şansă la medalia de bronz.

După ce Miajin Lopez a ajuns în finala pentru medalia de aur, Alin Alexuc-Ciurariu a intrat în recalificări şi are în faţă două lupte pentru a cuceri bronzul, ceea ce ar însemna a 5-a medalie a României la JO Tokyo 2020.

ADVERTISEMENT

Cum poate câştiga România a 5-a medalie la JO Tokyo 2020. Parcursul lui Alin Alexuc-Ciurariu până la bronz

Luni, de la ora 5:00, Alin Alexuc-Ciurariu se va lupta cu Amin Mirzazadeh (Iran) pentru un loc în finala mică. La prima vedere, românul porneşte cu prima şansă la calificare. Dacă va trece de luptătorul iranian, următoarea confruntare, decisivă pentru medalie, va avea loc în aceeaşi zi.

După ora 13:30, în cazul unei calificări, Alin Alexuc-Ciurariu ar urma să-l întâlnească pe Rıza Kayaalp (Turcia), vicecampion olimpic al probei la ediţia din 2016 şi medaliat cu bronz în 2012.

ADVERTISEMENT

Cei doi s-au mai întâlnit în sferturile de finală ale Campionatului European din 2021, iar turcul a câştigat clar lupta, scor 8-0. La competiţia continentală, Alin Alexuc-Ciurariu a ratat bronzul, după ce a fost învins de Oleksandr Chernetskyi (Ucraina).

Alin Alexuc-Ciurariu a fost campion european al probei în 2020

Înainte ca pandemia de coronavirus să dea peste cap întreg calendarul competiţional, între 10 şi 16 februarie 2020 a fost organizat Campionatul European de lupte de la Roma. Alin Alexuc-Ciurariu a fost singurul român care s-a întors cu medalia de aur din Italia, după ce s-a impus în proba de lupte greco-romane categoria 130 kilograme.

ADVERTISEMENT

Românul i-a învins pe Zurabi Gedekhauri (Rusia), Sabah Shariati (Azerbaidjan), Mykola Kuchmii (Ucraina) şi Levan Arabuli (Georgia). Anterior, Alin Alexuc-Ciurariu mai câştigase bronzul la ediţiile din 2018 şi 2019.

Ce premii primesc luptătorii români dacă se întorc cu medalii de la JO Tokyo 2020

Pe lângă premiile oferite de COSR pentru fiecare medalie în parte, Federaţia Română de Lupte a decis să ofere un bonus consistent pentru luptătorii care se vor întoarce cu aur, argint sau bronz de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

ADVERTISEMENT

Mai exact, fiecare luptător medaliat va primi un apartament complet mobilat. Dacă va câştiga medalia de bronz, Alin Alexuc-Ciurariu ar urma să primească o garsonieră.

“Așa cum am promis în urmă cu puțin timp, fiecare medaliat de la lupte va primi un apartament în funcție de culoarea medaliei. Pentru aur, un apartament cu trei camere mobilat la cheie, pentru argint două camere, pentru bronz garsonieră. Îmi doresc din tot sufletul să oferim cât mai multe apartamente”, spunea Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federației Române de Lupte, înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

Ce luptători români mai intră în concurs la JO Tokyo 2020

Pe lângă Alin Alexuc-Ciurariu, România mai are alţi patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Toţi vor fi angrenaţi în probele de lupte libere.

  • Kriszta Tunde Incze (lupte libere, cat. 62 kg) – intră în concurs pe 3 august
  • Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg) – intră în concurs pe 5 august
  • Alina Vuc (lupte libere, cat. 50 kg) – intră în concurs pe 6 august
  • Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg) – intră în concurs pe 6 august
ADVERTISEMENT