Fotbal intern

Cum poate contribui Cristi Borcea la reluarea Ligii 1: „Are teste fără număr. Se duc toți la el”

25.04.2020 | 21:31
Cum poate contribui Cristi Borcea la reluarea Ligii 1 Are teste fara numar Se duc toti la el
ADVERTISEMENT

Meciurile de Liga 1 s-ar putea relua la începutul lunii iunie, dar, cu siguranță, jucătorii și antrenori vor trebui să fie testați pentru coronavirus înainte de intrarea în cantonamente. Dumitru Dragomir dezvăluie că fostul patron al lui Dinamo, Cristi Borcea, dispune de un număr mare de teste și ar putea ajuta cluburile.

Cristi Borcea poate ajuta cluburile cu teste pentru coronavirus

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat relaxarea restricțiilor după 15 mai, declarație ce a oferit speranțe sportivilor că vor putea relua, în următoarele două luni, competițiile oficiale.

ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal a venit cu un plan pentru reînceperea activităților, care presupunea reluarea antrenamentelor imediat după ridicarea stării de urgență și disputarea etapei a treia din play-off și play-out trei săptămâni mai târziu, în week-end-ul 6-7 iunie.

Dacă scenariul stabilit de LPF se va concretiza, cu siguranță cluburile vor fi nevoite să testeze jucătorii și membrii staff-urilor pentru coronavirus și, dacă echipele nu vor dispune de suficiente teste, fostul președinte al Ligii vine cu o propunere.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir transmite că fostul patron de la Dinamo, Cristi Borcea, deține un număr mare de teste și ar putea ajuta cluburile de fotbal.

Trebuie reluate antrenamentele şi, cel mai important, jucătorii să fie testaţi o dată la trei – patru zile. Dacă n-au, atunci să meargă la Borcea, are teste fără număr, le aduce de undeva de afară. Mă cheamă şi pe mine din trei în trei zile, îmi zice «Tăticule, hai la mine să-ţi fac testul, să vedem dacă eşti în regulă». Se testează şi el, vine Neţoiu, vin toţi la el să facă testul, deci, pe cei din fotbal, dacă vor avea nevoie, îi rezolvă Borcea fără probleme”, a declarat Dumitru Dragomir, conform Gsp.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează un test pentru coronavirus

Dumitru Dragomir a explicat și procedura urmată pentru testarea de coronavirus.

Te înţeapă în penultimul deget, iar sângele e introdus în acea tabletă, peste care se pune o soluţie anume. Apoi, te uiţi la el şi aştepţi să treacă acea soluţie de un indicator anume. Trebuie să treacă de jumătatea unui nivel indicat, dacă nu trece, atunci te-ai ars, ajungi direct la «Matei Balş» sau «Victor Babeş»!”, transmite fostul șef al LPF.