News

Cum poate fi folosit bicarbonatul de sodiu ca dezinfectant. Este ideal pentru baie

10.05.2020 | 18:45
Cum poate fi folosit bicarbonatul de sodiu ca dezinfectant Este ideal pentru baie
Cum poate fi folosit bicarbonatul de sodiu ca dezinfectant. Este ideal pentru baie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este un praf minune de culoare alb pe care orice femeie îl are în gospodărie. Acest ingredient nu este ideal numai pentru prepararea prăjiturilor, ci este foarte util și când vine vorba de curățarea diferitelor suprafețe, cum ar fi cele din baie sau bucătărie. 

Trucurile la care poate fi utilizat bicarbonatul de sodiu, în baie

Hidrogenocarbonatul de sodiu, așa cum este denumit științific, este un praf foarte practic și util în curățarea și dezinfectarea diferitelor suprafețe din locuință. Acest ingredient minune este recomandat atunci când țevile din baie sunt înfundate și nu, numai.

ADVERTISEMENT

Pentru a desfunda țevile blocate cu mizerie sau fire de păr tot ce trebuie să faci este să torni conținutul unui plic de bicarbonat de sodiu în scurgerea afectată, să lași să acționeze circa 15 minute, iar apoi să torni apă fierbinte. Conductele vor fi curate și pe deasupra, va dispărea și mirosul neplăcut.

Unde mai poate fi folosit bicarbonatul de sodiu în locuință

Așa cum am menționat și mai devreme bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile neplăcute din diferite colțuri ale casei. Dacă te confrunți cu un miros greu care vine din mașina de spălat apelează imediat la bicarbonatul de sodiu.

ADVERTISEMENT

Toarnă în spațiul destinat detergentului de rufe puțin bicarbonat și aceasta va acționa ca atare. Cuva mașinii de spălat nu va mai avea acel miros neplăcut și unde mai pui că acest praf minune este ideal și pentru curățarea petelor și recăpătarea culorilor hainelor.

Pentru a păstra nuanța hainelor tale preferate adaugă lângă detergent și bicarbonat de sodiu care va acționa ca un adevărat balsam de rufe și va oferi lucrurile o textură mai fină și mai catifelată.

ADVERTISEMENT

Dar acum să trecem și în dormitor, în special în dulapul de haine unde uneori lucrurile noastre capătă un miros greu.

Ai observat că hainele nepurtate par să aibă un miros urât? Ei bine, de acum înainte acesta va dispărea dacă pui puțin bicarbonat de sodiu printre straturile de haine.

ADVERTISEMENT

Și utilizările acestui ingredient nu se opresc aici. Bicarbonatul de sodiu se poate folosi la igienizarea frigiderului, te scapă de gândacii de bucătărie, curăță petele de grăsime de pe farfurii și oale sau dezinfectează vasul de toaletă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: