Fotbal intern

Cum poate pierde FCSB cu 0-3 la ”masa verde” meciul din Europa League, din cauza Covid! Ce prevede regulamentul UEFA

14.08.2020 | 13:41
Cum poate pierde FCSB cu 03 la masa verde meciul din Europa League din cauza Covid Ce prevede regulamentul UEFA
ADVERTISEMENT

Clubul FCSB se confruntă cu patru cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor și poate pierde cu 0-3 la ”masa verde” meciul din primul tur preliminar al Europa League.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că cei patru infectați sunt Gabriel Simion, Alexandru Pantea, Răzvan Udrea și Toma Niga, iar finanțatorul Gigi Becali a confirmat informația.

ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” urmează să întâlnească peste mai puțin de două săptămâni formația armeană FC Shirak, întâlnirea fiind programată pe Arena Națională.

Jocul din Europa League poate fi pierdut la ”masa verde” de FCSB

Înainte de startul meciurilor din actualul sezon al cupelor europene, UEFA a publicat un set de reguli cu privire la cazurile de Covid-19 ce se vor înregistra la echipe și cum va acționa în astfel de situații cluburile.

ADVERTISEMENT

Astfel, există posibilitatea ca FCSB să piardă la ”masa verde” cu 0-3 întâlnirea cu FC Shyrak din primul tur preliminar al Europa League, dar pentru acest lucru trebuie să se întâmple mai multe lucruri care să-i facă pe cei de la UEFA să ia o astfel de măsură.

”Dacă unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club au testat pozitiv pentru COVID-19, meciul va avea loc așa cum este programat, cu excepția cazului în care autoritățile consideră că este necesar ca un grup mai mare de jucători sau întrega echipă să intre în carantină”, a anunțat UEFA.

ADVERTISEMENT

”Dacă echipa are cel puițin 13 jucători valizi din lista A (și cel puțin un portar), meciul se va juca la data programată. Dacă sunt mai puțin de 13 jucători din lista A sau nu există un portar disponibil, UEFA poate permite o reprogramare a meciului.

Există și o excepție prin caare clubul cu cazuri de Covid-19 poate trimite pe teren și jucători care nu au fost înregistrați la UEFA în termenul prevăzut de regulament, cu condiția ca aceștia să fie înregistrați în mod corespunzător la asociația națională ca jucând pentru clubul în cauză.

ADVERTISEMENT

”UEFA poate reprograma partidele din tururile preliminare sau play-off dacă acest lucru nu pune în pericol programul meciurilor viitoare din competiție. Dacă nu există posibilitatea reprogramării meciului, clubul care nu poate juca va fi responsabil de nedisputarea jocului și va pierde întâlnirea cu 0-3”, mai anunță forul continental.

FANATIK a mai aflat că șefii ”roș-albaștrilor” se așteaptă ca numărul cazurilor să explodeze în zilele următoare, deoarece cei patru jucători infectați au fost prezenți la antrenamente în ultimele zile și au intrat în contact cu ceilalți colegi și cu staff-ul tehnic.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – FCSB: 1,73 este cota pentru „ambele marchează“. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT