Sporturi

Cum poate pierde Simona Halep locul 1 WTA la finalul anului. Kerber, marele pericol!

01.09.2018 | 00:12
Cum poate pierde Simona Halep locul 1 WTA la finalul anului Kerber marele pericol

Cum poate pierde Simona Halep locul 1 WTA până la finalul anului. Eliminată în turul 1 la US Open 2018, românca va fi pe primul loc și la prima actualizare de după turneul de la New York. Nu o poate depăși nimeni, dar există jucătoare care o put pune sub o mare presiune. Cea mai periculoasă dintre ele până de curând, Caroline Wozniacki, a fost deja eliminată și a ratat o șansă uriașă. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Caroline Wozniacki a fost învinsă de Lesia Tsurenko, în turul 2 la US Open, astfel că va rămâne cu fix aceleași puncte ca și la startul competiției. Asta pentru că și anul trecut era eliminată în aceeași fază. Astfel, daneza va avea 5975 de puncte la prima actualizare după US Open, pe 10 septembrie. Cu 2086 de puncte mai puțin decât Simona Halep, care își păstrează și ea punctajul avut înainte de US Open 2018, 8.061 de puncte.

Cum poate pierde Simona Halep locul 1 WTA până la finalul anului. Wozniacki nu mai e un pericol

Practic, Caroline Wozniacki nu reprezintă o amenințare pentru Simona Halep în perspectiva luptei pentru prima poziție la finalul anului. 1525 de puncte are de apărat daneza din turneele din Asia, mare parte de la Turneul Campioanelor, după ce s-a impus în 2017 la Singapore. Simona Halep are de apărat doar 1156 de puncte din turneele asiatice, cu 369 mai puține. Ceea ce înseamnă că Wozniacki trebuie să facă 2.430 peste Halep în Asia.

Sunt trei turnee în total, Wuhan, Beijing și Singapore, cu un total de 3.400 de puncte puse în joc. Practic, misiunea danezei este aproape imposibilă. Va termina, aproape sigur, sub Simona Halep actualul sezon. Nici jucătoarea de pe locul 3 WTA nu are prea multe perspective pentru a periclita poziția româncei în ierarhia WTA. Pentru ea, titlul de anul trecut de la US Open aduce acum o presiune uriașă.

Cum poate pierde Simona Halep locul 1 WTA până la finalul anului. Stephens, șanse mici

În cel mai bun caz pentru ea la New York, adică să își apere titlul de anul trecut, Stephens ar rămâne cu același număr de puncte după US Open. Adică 5482. Cu 2579 mai puține decât Simona Halep înainte de intrarea în turneele asiatice. Avantajul americancei este că are doar 91 de puncte de apărat în restul sezonului, cu 1065 mai puțin decât Simona Halep.

Asta ar însemna că Stephens ar avea nevoie să facă 1.514 puncte mai mult decât Simona Halep în cele trei turnee rămase din sezon pentru jucătoarele de top. Sunt 3.400 de puncte puse în joc, deci misiunea americancei este una realizabilă. Dar trebuie să ținem cont că pentru asta trebuie să câștige și US Open înainte. Stephens este calificată în optimi, unde va juca împotriva belgiencei Elise Mertens. Par cam multe variabile pentru ca Sloane să ducă misiunea la bun sfârșit. Șanse mici ca americanca să fie un pericol pentru Halep la final de an.

Cum poate pierde Simona Halep locul 1 WTA până la finalul anului. Kerber devine favorită dacă ia titlul la New York

În fine, Angelique Kerber, locul 4 în WTA la startul competiției de la New York, este cel mai mare pericol pentru Simona Halep. Și singura jucătoare care o poate depăși pe româncă în clasamentul Race după Flushing Meadows. În WTA, dacă se va impune în SUA, Angelique Kerber va avea 7.295 de puncte. Cu 766 mai puține decât Simona Halep. Doar că jucătoarea din Germania are doar 332 de puncte de apărat din Asia, deci cu 824 mai puține decât româncă.

Asta înseamnă că, dacă Angelique Kerber se impune la New York, devine favorită la primul loc la finalul sezonului. Simona ar avea nevoie să facă mai mult cu 58 de puncte decât Kerber în ultimele trei turnee. Dacă Angie nu se impune la New York rămâne cu destul de multe puncte în spate în ierarhia live pe 2018. Minimum 642, în cazul în care este finalistă. Deci Simona ar deveni din nou favorită pentru locul 1 la final de an. Kerber o înfruntă pe Cibulkova în turul 3 la US Open 2018.

Cum poate pierde Simona Halep locul 1 WTA până la finalul anului
Simona Halep nu a pierdut puncte în clasamentul WTA, pentru că a fost eliminată și în 2017 tot în turul 1 la US Open.

Cum poate pierde Simona Halep locul 1 WTA până la finalul anului. Variante:

* Wozniacki are nevoie de 2430 de puncte mai mult decât Halep în Asia. Înseamnă titlu cu victorii pe linie la Singapore (1.500 de puncte) + plus un titlu la Beijing (1.000 de puncte) sau Wuhan (900 de puncte). Simona Halep să piardă pe linie în Asia. Șanse: 5% 

* Stephens are nevoie de titlu la US Open și apoi încă 1.514 puncte în plus. Echivalentul a unui titlu la Singapore cu victorii pe linie, iar Simona să piardă tot. Șanse mici, 10%.

* Kerber are nevoie de titlu la US Open, iar apoi să facă meci egal cu Halep la turneele din Asia. Sau să joace finala, iar apoi să ia minimum 642 de puncte peste Simona, ceea ce ar însemna că are neapărat nevoie de un titlu în cele trei turnee. Cel mai mare pericol, șanse de 25%.