Cum poate rezolva Sarri problemele din atacul lui Chelsea folosind statisticile FootballCoin

09.01.2019 | 12:39
Cum poate rezolva Sarri problemele din atacul lui Chelsea folosind statisticile FootballCoin

Maurizio Sarri a primit rolul de manager al lui Chelsea vara trecută și se bucură deja de încrederea suporterilor Blues. Stilul ofensiv de joc, supranumit de presă Sarriball, a ajutat echipa să câștige o serie impresionantă de partide în prima parte a sezonului. Însă lipsa unui marcator pe măsura ambiției clubului, au costat-o pe Chelsea atât în Premier League, cât și în FA Cup, unde au fost eliminați de rivalii londonezi, Tottenham.

Astăzi venim în ajutorul domnului Sarri cu statistici FootballCoin care vor arăta dacă Chelsea are cu adevărat nevoie de un nou atacant.

Callum Hudson-Odoi – Zvonurile că jucătorul de 18 ani ar putea da curs ofertei lui Bayern Munchen în această iarnă, l-au convins pe Sarri să îi ofere, în sfârșit, mai multe șanse de a evolua în echipa de start a lui Chelsea.

În meciul de aseară, împotriva lui Tottenham, Hudson-Odoi a fost cel mai periculos jucător al The Blues. Cu toate că nu a marcat, atacantul a fost responsabil

pentru câteva ocazii importante și a lucrat bine cu Eden Hazard, dirijorul echipei.

Hudson-Odoi a acumulat doar 8 puncte în competițiile FootballCoin pentru Premier League, evoluând într-o singură partidă, si în aceasta din postura de rezervă. În schimb, atacantul a obținut 42 de puncte în competițiile Europa League, marcând o dată și oferind un assist în cele două evoluții ale sale.

Cu toate acestea, având în vedere forma slabă în care se găsesc ceilalți atacanți ai londonezilor, decizia de a-l vinde pe Hudson-Odoi, ar putea fi una pe care Chelsea va ajunge să o regrete.

Alvaro Morata – La 26 de ani CV-ul lui Morata include deja echipe precum Juventus, Real Madrid și Chelsea. Reputația sa îl punea pe spaniol în postura de favorit pentru titularizare în sistemul de joc 4-3-2-1 propus de Sarri ăn această vară.

Morata a primit numeroase ocazii de a deveni numărul 9 ale echipei, însă a contribuit cu doar 5 goluri în 16 partide, un record dezamăgitor pentru o echipă aflată în căutarea titlului Premier League. Atacantul a demonstrat însă că poate fi util echipei nu doar în fața porții, acesta fiind principalul motiv pentru cele 326 de puncte obținute în FootballCoin.

Conform presei britanice, Morata ia în calcul o ofertă de transfer de la Sevilla, iar conducerea lui Chelsea va fi tentată să accepte propunerea având în vedere rentabilitatea investiției făcute în 2017.

Olivier Giroud – Fanii lui Giroud se vor grăbi să amintească de abilitățile sale pe plan tactic și de lunga sa experiența în Premier League. Criticii vor aminti, însă, de numărul mic de goluri al francezului, atât pentru națională cât și pentru club. În acest sezon, Giroud a contribuit cu doar un gol pentru Chelsea, fiind retrogradat, în ultima perioadă, în rolul de rezervă. Francezul a obținut 268 de puncte în competițiile FootballCoin. Atacantul are șanse mari să rămână la Chelsea, dar va trebui, cel mai probabil să se mulțumească cu un rol redus pentru restul sezonului.

Gonzalo Higuain – Așa cum se prezintă lucrurile în momentul de față, Chelsea pare tentată să facă o incursiune în piața transferurilor pentru aducerea unui nou atacant. Favoritul este Gonzalo Higuain, superstriker al cărui transfer la AC Milan a reprezentat mai curând un pas în spate în cariera sa, care include stagii reușite la echipe precum Real Madrid, Napoli și Juventus.

Higuain a obținut 427 de puncte în FootballCoin în acest sezon, recomandându-l drept o bună variantă pentru întărirea lotului britanicilor. Salariul ridicat cerut de Higuain se va putea dovedi, însă, un obstacol pentru realizarea transferului.

Mauro Icardi – Argentinianul este o potențială țintă pentru multe dintre cele mai importante cluburi europene. În acest sezon a punctat de nouă ori în Serie A, a devenit titular în naționala Argentinei, și a strâns 419 puncte în FootballCoin. Șansele de a-l convinge pe Icardi să aleagă Chelsea sunt, însă, minime, cu echipe precum Real Madrid garantat a avea prioritate în eventualitatea unui transfer.

Edinson Cavani – Uruguayanul a fost o adevărată mașinărie de goluri ,în Serie A și Ligue 1, pentru aproape un deceniu. Însă o politică nefavorabilă lui în cadrul lui PSG și dorința unei noi provocări ar putea fi de ajuns pentru a-l convinge pe Cavani, marcator a 310 puncte FootballCoin în acest sezon, să aleagă Premier League.

Crezi că poți ghici echipa de start a lui Maurizio Sarri pentru etapa viitoare? Folosește-ți toate cunoștințele în cadrul competițiilor FootballCoin, unde cei mai buni manageri primesc salariul în criptovaluată.