Simona Halep

Cum poate Simona Halep să revină pe locul 1 WTA! Diferenţa se micşorează după eliminarea de la WTA Dubai

21.02.2019 | 19:30
Cum poate Simona Halep sa revina pe locul 1 WTA Diferenta se micsoreaza dupa eliminarea de la WTA Dubai
ADVERTISEMENT

Simona Halep a pierdut finala de la Doha, 6-3, 4-6, 3-6, cu Elise Mertens, şi este eliminată în sferturile de finală din turneul de la Dubai. Campioana noastră ratează o şansă de a se apropia şi mai mult de liderul Naomi Osaka. Totuşi, campioana noastră a adunat 190 de puncte WTA la Dubai, însă Osaka continuă să aibă 1229 de puncte avans faţă de campioana noastră.


UPDATE / Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Dubai. Campioana noastră a cedat cu 6-4, 4-6, 2-6 împotriva Belindei Bencic şi a adunat 190 de puncte WTA. În acest moment, Simona Halep se păstrează pe locul doi în clasamentul WTA, diferenţa de Naomi Osaka fiind de 1229 de puncte. Pentru ambele jucătoare urmează turneul de la Indian Wells, însă Naomi Osaka trebuie să îşi apere toate cele 1000 de puncte WTA obţinute anul trecut, după ce a câştigat turneul. Nici după Indian Wells, Simona Halep nu va putea să o întreacă pe Osaka.

ADVERTISEMENT

UPDATE / Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai şi a câştigat 190 de puncte WTA. Sportiva noastră, locul 2 WTA, se poate apropia la 434 de puncte dacă va câştiga Dubai Duty Free Championships. În acest moment, diferenţa de puncte dintre locul 1 şi al doilea este de 1.229 de puncte.


Astfel, Simona Halep va avea 5537 de puncte la actualizarea de luni. Osaka pierde 60 de puncte faţă de această săptămână şi va rămâne cu 6970, adică un avans de 1433 de puncte faţă de Simona Halep. Românca urcă pe 2 prin prisma faptului că Petra Kvitova pierde 800 de puncte şi cade două locuri, pe 4. Urmează turneul de la Dubai, acolo unde nici Halep şi nici Osaka nu au puncte de apărat. Astfel, Simo nu o va putea depăşi pe niponă săptămâna viitoare, indiferent de rezultate.

ADVERTISEMENT

Cum poate Simona Halep să revină pe locul 1 WTA. Marea șansă va veni la Indian Wells, în martie

Marea şansă a Simonei va apărea la Indian Wells, turneu programat la începutul lunii martie, unde Naomi Osaka are de apărat nu mai puţin de 1.000 de puncte. Pentru a-şi oferi mai multe şanse în California, Simona are nevoie şi de un rezultat cât mai bun la Dubai, în următoarea săptămână.

Cum poate Simona Halep să revină pe locul 1 WTA, după săptămâna de vis pe care o are în Qatar. Va juca finala de la Doha, după ce a trecut de Elina Svitolina. Românca este mare favorită în partida pentru trofeu, cu Elise Mertens. Doar că acest turneu, de categoria Premier, ar putea aduce un maximum de 470 de puncte pentru Simona Halep, care va rămâne departe de Naomi Osaka, pentru moment.

ADVERTISEMENT

Prin accederea în ultimul act la Doha, Simona Halep și-a asigurat 5537 de puncte la actualizarea de luni, 18 februarie. În cazul în care o va învinge și pe Mertens, Simona va avea chiar 5.702. În ambele cazuri, va ocupa poziția a doua în clasamentul WTA. Distanța față de liderul Naomi Osaka va rămâne destul de mare. 6970 de puncte va avea nipona, adică un avantaj de minimum 1.268.

Săptămâna viitoare va continua duelul dintre Simona Halep și Naomi Osaka pentru prima poziție în clasamentul WTA. Ambele jucătoare sunt înscrise la Dubai, turneu de categoria Premier 5, la care nu au puncte de apărat. Simona va spera că va putea reduce diferența față de niponă, astfel încât să poată profita de presiunea la care Osaka va fi supusă la Indian Wells, unde se impunea în 2018.

ADVERTISEMENT

Astfel, Osaka are de apărat nu mai puțin de 1.000 de puncte la Indian Wells 2019, turneu programat în intervalul 4-19 martie. Simona Halep a fost semifinalistă anul trecut în California, fiind învinsă chiar de Naomi Osaka. Ar fi, totuși, doar 390 de puncte de apărat, 610 mai puține decât Osaka. Astfel, ar putea fi suficiente premise ca Simona Halep să fie din nou pe primul loc WTA, începând cu actualizarea din 20 martie. Pentru ca apoi, românca să fie din nou cea sub presiune. Sezonul de zgură va aduce foarte multe puncte de apărat pentru Halep.

ADVERTISEMENT