News

Cum pot avea angajații români 10 zile libere în plus. Se acordă doar în aceste condiții

Angajații din România au dreptul la nu mai puțin de 10 zile de concediu în plus pe an, însă nu toți românii își cunosc drepturile pentru a profita de aceste zile.
02.03.2024 | 14:51
Cum pot avea angajatii romani 10 zile libere in plus Se acorda doar in aceste conditii
Cum pot avea angajații români 10 zile libere în plus. Se acordă doar în aceste condiții
ADVERTISEMENT

Asta, pentru că ultimele modificări aduse Codului Muncii în 2023 și actualizate în 2024 stabilesc că orice salariat are dreptul să lipsească de la muncă în cazul unor situații neprevăzute de urgență în familie, cum ar fi boala sau accidentul. Cu toate acestea, angajații sunt obligați să își notifice în prealabil angajatorul, pentru ca acesta să fie la curent cu această situație.

Cum pot avea angajații români 10 zile libere în plus

Conform Antena 3, modificarea adusă articolului 152.2, introdus prin Legea nr. 283/20203 permite salariaților să lipsească de la locul de muncă atunci când se ivesc situații ”critice” provocate de boli sau de accidente. Totuși, perioada de absență nu poate depăși 10 zile lucrătoare într-un an calendaristic.

ADVERTISEMENT

Mai mult, concedierea salariatului în acestă perioadă este interzisă prin lege, însă salariatul și angajatorul trebuie să stabilească de comun acord modalitatea de recuperare a zilelor de absență. Așadar, angajatul are obligația să recupereze aceste zile în carea lipsit și trebuie să-și acopere integral programul de lucru în care a fost absent.

Totuși, românii trebuie să știe că nu pot lipsi nemotivat de la lucru, deci trebuie să prezinte dovezi clare referitor la urgența în familie. În caz contrar absențele vor fi considerate ”nemotivate” și vor fi înregistrate ca atare în Revisal, sau Registrul General de Evidență a Salariaților.

ADVERTISEMENT

Între timp, angajatorul trebuie să știe că riscă amenzi între 4.000 de lei și 8.000 de lei în cazul în care nu acordă dreptul angajatului de a absenta, așa cum se arată în articolul 260 alin (1) litera u din Codul Muncii. ”Aceste modificări aduc clarificări și protecție pentru salariați în fața situațiilor neprevăzute care afectează sfera familială. Dreptul de a absenta în astfel de situații devine astfel o prevedere esențială într-un peisaj legislativ în continuă schimbare”, arată specialiștii.

Marcel Ciolacu este supărat pe concediile medicale

În urmă cu mai multe săptămâni, premierul Marcel Ciolacu se plângea că foarte mulți români își iau concedii medicale fără un motiv real, astfel că bugetul statului este puternic încercat. ”Au fost 274.000 de concedii medicale date pentru că ne-a durut spatele și 187.000 fiindcă am strănutat şi am fost răciţi”, s-a plâns premierul.

ADVERTISEMENT

Acesta a cerut o reformă în sistem și speră ca medicii de familie să fie mult mai atenți atunci când acordă concedii medicale. Cât despre români, aceștia au fost rugați să nu mai apeleze la acest tip de ”zi liberă” fără un motiv întemeiat. ”Din ce ţin minte, au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele.

Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi. Dacă vrem să încurajăm… deci trebuie făcută o distincţie clară între cei care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate, concediu, ştiţi foarte bine că cheltuielile cele mai mari sunt când e copilul foarte mic”, a completat premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Mai mult, coaliția PSD – PNL a decis impozitarea cu 10% a concediilor medicale, tocmai pentru a descuraja această practică. Cu toate acestea, Ordonanța de Urgență a fost criticată foarte dur de pacienți și de medici, dar și de alți politicieni. Multe voci critice nu au înțeles cum ar fi oportun ca persoane cu adevărat bolnave să fie penalizate financiar pentru simplul motiv că există anumiți oameni care abuzează de concediul medical.

ADVERTISEMENT