News

Cum pot intra românii în Austria! Anunț de ultima oră transmis de reprezentanții MAE

Cum pot intra românii în Austria! Anunț de ultima oră transmis de reprezentanții MAE. Potrivit instituției există condiții noi de intrare în această țară
19.12.2021 | 22:06
Cum pot intra romanii in Austria Anunt de ultima ora transmis de reprezentantii MAE
ADVERTISEMENT

De ce s-au temut mulți români nu au scăpat. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe  a transmis că autoritățile austriece au revizuit condițiile de intrare în țara lor, în contextul pandemiei de COVID-19.

Mai exact, începând chiar cu 20 decembrie, intrarea pe teritoriul Republicii Austria va fi permisă cu prezentarea unor documente.

ADVERTISEMENT

Cum pot să intre românii în Austria!

Astfel, pentru persoanele vaccinate cu schema completă sunt necesare un certificat de vaccinare cu un ser autorizat și dovada efectuării dozei booster.

Dacă ne raportăm la persoanele vaccinate cu schema completă, dar fără doza booster, acestea trebuie să aibă asupra lor un certificat de vaccinare cu un ser autorizat și rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2.

ADVERTISEMENT

De asemenea, persoanele care între timp au trecut prin boală și s-au vindecat au nevoie de un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării și pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare și rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR.

Trebuie să știți că toate persoanele care vaccinate sau vindecate, dar care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster vor sta în carantină.

ADVERTISEMENT

Perioada nu este deloc una scurtă, acestea fiind nevoite să se închidă preț de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Cine nu îndeplinește niciuna dintre condițiile solicitate trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) și vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile.

ADVERTISEMENT

Interesant este că măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Atenție! Există și excepții de la regulă și se aplică următoarele categorii de persoane: copiii cu vârsta de până la 12 ani, persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate și care prezintă documente justificative în acest sens și femeile însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizațiilor internaționale, precum și membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeași gospodărie.

MAE mai anunță că, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, autoritățile austriece pot adopta măsuri suplimentare.

ADVERTISEMENT