News

Cum pot plimba animalul de companie după ora 20, în București? Răspunsul oficial al autorităților

27.03.2021 | 20:50
Cum pot plimba animalul de companie dupa ora 20 in Bucuresti Raspunsul oficial al autoritatilor
ADVERTISEMENT

Viața bucureștenilor se schimbă de duminică, 28 martie, iar cei care dețin animale de companie sunt interesați de noile reguli anunțate de CMSBU. Restricțiile au fost adoptate sâmbătă și urmează să intre în vigoare la miezul nopții.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât că persoanele care dețin animale de companie pot părăsi locuința la orice oră în București, cu o singură condiție.

ADVERTISEMENT

În urma noilor decizilii anunțate de CMBSB, este interzisă părăsirea locuinței după ora 20.00, în timpul weekendului, cu unele excepții. Una dintre acestea este plimbarea animalelor de companie. Vezi AICI ce program au magazinele din București. Când e deschis la mall.

Restricții noi. Cum pot plimba animalul de companie după ora 20, în București? Ce spun autoritățile

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a definitivat lista completă a noilor restricții decise pentru Capitală. Măsurile, care au fost anunțate de Prefectură pe pagina de Facebook, se aplică de duminică, 28 martie 2021.

ADVERTISEMENT

„Scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află”,precizează CMBSU.

Vezi Lista completă a noilor restricții decise pentru București. Măsurile se aplică de duminică, 28 martie 2021

Restricții noi decise pentru București. Măsurile se aplică de duminică, 28 martie 2021

Potrivit hotărârii CMBSU nr.19 din 27.03.2021 adoptată sâmbătă, se modifică orarul în care este permisă deplasarea în afara locuinței.

ADVERTISEMENT

„Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 de locuitori, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului conform programării;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
e) părăsirea domiciliului pentru protejarea vieții sau integrității fizice în cazul unui pericol grav și iminent, cu apelarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112.

Pentru verificarea motivului deplasării, în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu/adeverința eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere.
Pentru verificarea deplasărilor în interes personal sunt obligate să prezinte declarația pe propria răspundere, completată în prealabil.
Pentru deplasarea către centrul de vaccinare, persoanele sunt obligate să prezinte dovada programării.
Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori”, potrivit CMBSU.

ADVERTISEMENT