News

Cum pot primi românii pachetele cu 24 de kilograme de alimente. Ce conține ajutorul dat de guvern

Reprezentanții Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene au anunțat că vor livra o nouă tranșă cu pachete de alimente pentru românii cu un venit sub cel minim garantat.
27.10.2022 | 08:17
Cum pot primi romanii pachetele cu 24 de kilograme de alimente Ce contine ajutorul dat de guvern
Autoritățile locale se ocupă de livrarea pachetelor cu alimente. Foto: Facebook MIPE – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Primele pachete cu alimente au fost oferite prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) în ianuarie 2020. La acea vreme, persoanele din grupurile vulnerabile au 1,18 milioane de pachete.

Pachete cu alimente înainte de Sărbători

Potrivit sursei citate, de atunci și până în prezent, patru astfel de tranşe au fost livrate românilor nevoiași. În acest context, ministrul Marcel Boloș a declarat la Antena 3 CNNpachetele cu alimente vor fi livrate de la 1 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Sunt pachete cu produse alimentare. Au 24 de kilograme. Alimentele sunt luate în totalitate cu bani europeni. Finanțarea este asigurată din vechiul program operațional destinat asistenței pentru persoanele defavorizate.

Aceste alimente au fost licitate în anul 2017 și încheiate contractele de furnizare în anul 2019. Pachetele cu alimente sunt în centrele de depozitare pe care ni le-au pus la dispoziție autoritățile locale și este o practică pe care noi o avem începând cu anul 2019 ca aceste centre de depozitare mai apoi să deservească beneficiarii”, a declarat Boloș.

ADVERTISEMENT

Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene a completat că autorităților locale au un rol-cheie în livrarea ajutorului garantat de Guvernul României.

Au fost încărcate și cardurile sociale

Primarii sunt cei care stabilesc unde sunt organizate centrele de distribuție și depozitare a pachetelor cu 24 de kilograme de alimente. Astfel, beneficiarii vor primi 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 800 de gr de paste făinoase, 4 l de ulei și două kg de zahăr.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor mai primi 4 kg de orez, 5 conserve cu carne de vită, 3 cu carne de porc și 5 cu pate de ficat de porc. În plus, pachetele de alimente vor mai conține două borcane de compot de fructe, un borcan cu gem de fructe și unul cu gem de fructe dietetic.

În urmă cu trei zile, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a mai lansat un anunț important. A fost încărcată a treia tranşă pe cardurile sociale oferite prin programul “Sprijin pentru România”.

ADVERTISEMENT

Valoarea totală a acesteia: peste 590 de milioane de lei, bani care au ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români, conform informațiilor din comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT