ADVERTISEMENT
News

Cum pot românii să evite infectarea cu Covid-19 atunci când merg la vot în 27 septembrie? Sfaturile medicului Virgil Musta

Autor: Flaviu Popa | 24.09.2020 | 15:25
Cum pot românii să evite infectarea cu Covid-19 atunci când merg la vot în 27 septembrie? Sfaturile medicului Virgil Musta
Virgil Musta anunță când s-ar putea îmbunătăți situația pandemiei în România. Sursa foto: hepta.ro

Cunoscutul medic timișorean Virgil Musta le transmite oamenilor să meargă la vot, cu toate că țara este afectată de epidemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Musta le dă românilor o serie de sfaturi pentru a evita infectarea cu Covid-19 în timpul procesului de vot, în condițiile în care există oameni care se tem să meargă la vot din cauza bolii.

Noul coronavirus infectează un număr ridicat de români în fiecare zi, însă alegerile locale din 27 septembrie nu mai pot fi amânate.

ADVERTISEMENT

Virgil Musta îi asigură pe români că nu se pot infecta cu Covid-19 în timpul votării dacă sunt precauți

Virgil Musta a precizat în ce condiții se pot îmbolnăvi oamenii când merg la vot și îi asigură pe români că noul coronavirus nu se poate transmite atât de ușor printr-o simplă atingere a unui pix contaminat.

Bineînțeles că voi vota. Consider că votul e responsabilitatea tuturor, însă trebuie să purtăm mască de protecție. Dacă ai teama, poți să-ți iei mănuși de unică folosință, după care le dai jos. După ce ai votat trebuie să te dezinfectezi, dacă nu îți duci mâna la gură e puțin probabil să te contaminezi.

ADVERTISEMENT

Contaminarea e atât de mică printr-un pix, riscul de infecție e mic. Doza de contaminare e mică, dacă nu ducem mâna la gură nu are cum să ajungă virusul la nivelul gurii, chiar dacă am pus mâna pe un pix.

Cred că dacă oamenii vor fi precauți, nu stau foarte mult cu prietenii la discuții și păstrează o distanță de 2 metri cu mască, nu va fi niciun risc. Să nu uite să stea la povești peste 15 minute fără mască. Dacă unul e bolnav, poate contamina”, a declarat Virgil Musta la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Cu doar 72 de ore rămase până la votul din 27 septembrie 2020, românii sunt nesiguri dacă să meargă la vot în condițiile în care noul coronavirus îi sperie pe mulți. Prezența la vot la alegerile locale nu a fost niciodată ridicată, tradițional, astfel că specialiștii se tem că România va înregistra un record absolut negativ al prezenței la vot.

Cine va beneficia de o prezență scăzută la vot e greu de zis, însă tradițional cei de la PSD sunt cei care profită de un astfel de scenariu. Ultima oară când PSD-ul condus de Liviu Dragnea a „distrus” concurența se întâmpla tocmai pe fondul unei prezențe extrem de scăzute la vot.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!