News

Cum pot să le facă rău copiilor părinții care le oferă prea multă dragoste. Avertisment al experților în parenting

Cum pot să le facă rău copiilor părinții care le oferă prea multă dragoste, potrivit unui avertisment al experților în parenting.
21.03.2023 | 23:48
Cum pot sa le faca rau copiilor parintii care le ofera prea multa dragoste Avertisment al expertilor in parenting
Cum pot să le facă rău copiilor părinții. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cum pot să le facă rău copiilor părinții care le oferă prea multă dragoste, dacă e să ne luăm după cei care se numesc experți în parenting? ”Nu realizează la ce îi expun”, transmit specialiștii. De fapt, e vorba despre fenomenul de ”sharenting”, acel moment când părinții dau share pe internet la poze cu copiii lor, într-un mod excesiv.

Cum pot să le facă rău copiilor părinții care le oferă prea multă dragoste

În Franța, un proiect de lege prevede că părinții nu vor mai avea voie să distribuie pe rețelele de socializare fotografii în care apar copiii lor. Asta, pentru că viața privată a minorilor va fi protejată de o nouă lege, care va combate ”iubirea excesivă” a adulților pentru cei mici.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, părinții postează aceste fotografii cu cei mici tocmai pentru că se mândresc cu realizarea lor de o viață și pentru că își iubesc odrasla. Din păcate nu realizează modurile în care își expun copiii. Statistic, jumătate dintre fotografiile postate de părinți ajung pe rețele de pedofilie.

“Am avut o prietenă care a postat o imagine cu fetiţa mea şi i s-a părut anormal că am rugat-o să o șteargă“, povesteşte o mamă. În viitor aceste fotografii vor fi interzise prin lege în social media franceză, care vrea să combată pornografia infantilă.

ADVERTISEMENT

“Deşi decizia Franţei este destul de controversată, cifrele care au dus la luare acestei măsuri ar trebui să ne dea de gândit tuturor. Mai exact, 50% din fotografiile care ajung pe diferite reţele de pedofilie sunt, de fapt, fotografii postate de părinţii copiilor pe social media”, transmit specialiștii francezi. “Trebuie să înţelegem un lucru: odată ce am postat o fotografie în mediul digital, nu mai avem control asupra ei sub nicio formă, explică și Sorin Stănică, comisar şef ICPC.

În România nu există o lege în acest sens, însă influencerii le cer părinților să nu mai facă publice astfel de fotografii, cu cei mici. “Spaţiul personal din social media nu e deloc personal, ci public. Exact cum ni s-ar părea deplasat să lăsăm pe mesele dintr-o cafenea, din loc în loc, fotografii cu copilul nostru făcând băiţă în funduleţul gol, la fel să ne gândim şi când postăm aşa ceva pe social media”, explică Dragoş Stanca, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Statistic, un părinte din România își postează copilul pe rețelele de socializare de 100 de ori pe an. Așadar, până la vârsta de 10 ani, minorul are pe internet peste 1.000 de fotografii cu el, fără voia sa. “Probabil părinţii nu realizează la ce îşi expun copiii”, se plânge o mamă.

“Tu când ai urcat o poză pe internet cu copilul tău spui: Luaţi de aici, puteţi face cu ea ce doriţi. De acolo ea poate fi descărcată, dată mai departe, nu mai ai niciun control. Chiar şi dacă tu ştergi contul sau pozele, este foarte posibil ca ele să fie deja în calculatorul altor oameni”, a explicat Ioana Chicet-Macoveiciuc, o cunoscută expertă de parenting din România, autoare a multe cărți în domeniu.

ADVERTISEMENT

“M-am întrebat în fiecare zi cu m-aş simţi eu dacă o parte mare din viaţa mea, a copilăriei mele, ar fi publică. Eu în chiloţi, eu în pantaloni scurţi, eu în prima zi de şcoală“, transmite și Urania Cremene, expert parenting. Bitdefender, cel mai cunoscut serviciu de antivirus din lume, transmite că la fiecare 60 de secunde peste 500 de imagini cu copii sunt vândute online.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii