News

Cum pot scăpa românii de carantină și izolare dacă ajung în Austria. Sfaturile MAE

08.07.2020 | 20:52
Cum pot scăpa românii de carantină și izolare dacă ajung în Austria. Sfaturile MAE
Românii ar putea scăpa de carantinare în Austria. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

România ocupă primul loc în Europa în clasamentul infectărilor cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

În aceste condiții, Austria a introdus condiții speciale pentru români de teama infectării cu Covid-19, revenind la măsurile de izolare și carantinare de 14 zile.

ADVERTISEMENT

Așadar, toți românii care vor să ajungă în Austria vor fi nevoiți să stea în carantină sau autoizolare 14 zile.

Românii pot scăpa de carantina din Austria dacă au un test negativ la Covid-19

Cine nu respectă această regulă poate fi amendat cu 1.450 de euro, potrivit datelor oferite presei de Ministerul de Externe, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Ambasada României în Austria informează că românii pot evita carantina sau izolarea de pe teritoriul austriac dacă dețin un test negativ pentru noul coronavirus.

„Din cauza situației epidemiologice, începând din 09.07.2020, ora 00.00, accesul cetățenilor din România în Austria este posibil numai dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile, în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 14 zile unei izolări/carantine la domiciliu (sau hotel), imediat după intrarea în Austria. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 14 zile se suspendă. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.

Restricțiile nu se aplică transportatorilor profesioniști de marfă.

ADVERTISEMENT

TRANZIT: se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Dacă tranzitul este dinspre România, trebuie prezentate documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație (domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar”, a transmis Ambasada.

Totodată, MAE a făcut demersuri la nivel de ministru și secretar de stat pentru a solicita decalarea datei de implementare a acestor măsuri. Austriecii doresc să implementeze imediat această regulă, deși măsura are caracter temporar.

Austriecii vor reconsidera măsura la 14 zile, în funcție de evoluțiile epidemiologice, însă România nu are motive de bucurie în condițiile în care numărul de cazuri de Covid-19 este în creștere în țara noastră.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri