News

Cum poți ajunge în Maldive cu bani puțini. Tarife super ieftine pentru românii care visează la concedii exotice

Românii au acum șansa de a ajunge în Maldive, cu doar câteva sute euro. Traseul nu este complicat și poate îndeplini visul de o viață al turiștilor pretențioși.
15.08.2022 | 12:04
Cum poti ajunge in Maldive cu bani putini Tarife super ieftine pentru romanii care viseaza la concedii exotice
Cum se poate ajunge în Maldive, cu bani puțini. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Compania low cost Wizz Air anunța în urmă cu câteva zile că va pune la dispoziția turiștilor curse spre Maldive. Mai exact, Wizz Air Abu Dhabi, subsidiara arabă a companiei Wizz Air, va inaugura ruta Abu Dhabi – Male (Maldive), începând cu octombrie 2022.

Cum poți ajunge în Maldive cu bani puțini

Durata acestui zbor va fi de aproximativ cinci ore, conform datelor oficiale. Costul unui astfel de zbor nu ar trebui să depășească 160 de euro, conform companiei Wizz Air, însă românii trebuie să ajungă înainte în Abu Dhabi.

ADVERTISEMENT

Acest lucru nu e atât de complicat pe cât pare, pentru că din București pleacă spre Emirate două avioane săptămânal, în timp ce din Cluj-Napoca există o cursă bătută în cuie. Românii care sunt deciși să vadă cu ochii lor această destinație turistică trebuie să vâneze din timp diverse oferte și pot prinde un bilet la companiile low-cost la un preț mai mult decât decent. În total, un drum București – Abu Dhabi – Maldive, tur-retur, nu ar trebui să depășească 400 de euro, de persoană.

La o distanță de aproape 6.500 de kilometri de România, Insulele Maldive sunt printre cele mai exclusiviste și căutate destinații turistice din lume.

ADVERTISEMENT

Situate în sud-vestul Indiei, în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian, Insulele Maldive sunt alcătuite din 1.192 de insule din care 250 sunt locuite. Religia principală a locuitorilor a fost budismul, începând cu secolul al III-lea, însă oamenii s-au convertit la islam din 1153. Maldive e considerat cel mai mic stat asiatic, din punct de vedere al populației și al suprafeței.

Statul cu o populație de aproximativ 350.000 de locuitor este iubit de turiștii din întreaga lume, oferind peisaje nemaivăzute în alte părți. Cu toate acestea, pe lângă clasicele pericole care stau la pândă în apă, de la rechini la arici de mare otrăvitori, Maldive are și o mică problemă cu terorismul.

ADVERTISEMENT

În iunie 2022, serviciile secrete din SUA îi avertizau pe turiști asupra riscului unor atentate teroriste în aceste insule. ”Fiți precauți în Maldive din cauza terorismului. Grupurile teroriste pot desfășura atacuri fără avertisment sau fără avertisment, vizând locații turistice, centre de transport, piețe/mall-uri și facilități guvernamentale locale”, au transmis americanii.

Cât despre atacurile de rechini, dacă oamenii sunt atenți și urmează sfaturile localnicilor, nu ar trebui să se teamă. Oficial, în Maldive nu au fost raportate atacuri de rechini asupra oamenilor niciodată. Majoritatea rechinilor care pot fi găsiți în Maldive sunt în mare parte specii neagresive.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care, totuși, nu își permit o vacanță în Maldive, există și alte opțiuni care seamănă izbitor cu faimoasa destinație turistică. Pentru iubitorii de Grecia, Analipsi din Creta poate fi o variantă interesantă, potrivit agențiilor de turism. De asemenea, România are o destinație turistică fermecătoare, care e supranumită ”Maldive de România”, la doar 40 de kilometri de Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT
Tags: