Life

Cum poți ajunge într-un loc exotic în doar trei ore. I se spune Maldive și e chiar ieftin

Începutul de an te găsește dornic de o vacanță de vis, dar timpul și resursele financiare nu-ți permit deplasarea în zone îndepărtate? Iată soluția!
28.01.2023 | 17:40
Cum poti ajunge intrun loc exotic in doar trei ore I se spune Maldive si e chiar ieftin
Cum poți ajunge într-un loc exotic în doar trei ore. Sursa foto: calatorinbascheti.ro/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cu toții visăm la un loc exotic, pentru a fugi de frigul și vremea instabilă din România. Așa că, dacă sunteți amatori de aventură, dar și iubitori de cald și de peisaje uluitoare, vă recomandăm o destinație căreia i se spune Maldivele și care se află la doar trei ore distanță. De costuri nici nu mai vorbim, cu doar câteva sute de euro puteți să vă bucurați de instantaneele perfecte parcă rupte din vederile celebrelor vedete.

În doar trei ore și cu bani puțini poți fi în Maldive

Vremea de afară vă îndeamnă să vă faceți bagajele și să fugiți într-o escapadă în familie, sau, pentru amorezi, chiar romantică? Ei bine, iată care este locația pe care nu trebuie să o ratezi. Aflată la doar 3 ore de zbor de România, Insula Eden este o destinație de poveste.

ADVERTISEMENT

”Maldivele Egiptului”, așa cum mai este recunoscută, are peisaje mirifice, parcă desprinse din lumea zeilor. Dar, stai, orice este posibil având în vedere că vorbim de un colțișor din paradisul egiptean. Culorea mării, de un turcoaz ireal, nisip fin și locuri instagramabile în mijlocul apei fac acest decor parcă rupt din vederile celebrelor vedete care aruncă cu miile de euro pentru așa o oză de liniște.

Se poate ajunge în micul rai de pe pământ cu o excursie pe Marea Roșie, din Hurghada până la Eden. Deplasare de o oră costă doar 74 de euro de persoană, în care sunt incluse prânzul, șezlongurile, băuturile răcoritoare și oprirea pentru snorkeling timp de o oră.

ADVERTISEMENT

Alte obiective de neratat în Egipt

Dacă tot vă aflați în Egipt nu trebuie să ratați alte cinci obiective turistice reprezentative pentru cultură și istoria antică. Prima pe care o menționăm este Valea Regilor unde pot fi vizitate mormintele faraoniilor Tutankhamon, Ramses II și Ramses III.

”Splendoarea Splendorilor”, denumirea prin care mai este cunoscut Templul Reginei Hatshepsut, a fost proiectat de Senemut, un apropiat al curții regale. Hatshepsut este una dintre foarte puținele femei care au condus Egiptul, din acest motiv, i-a fost dedicat un asemenea loc de rugăciune.

ADVERTISEMENT

Construit timp de 2000 de ani, Templul Karnak este al treile obiectiv de neratat din Egipt. Acesta este cel mai mare templu construit vreodată, un adevărat muzeu în aer liber. Uimește prin grandoarea coloanelor și prin frumusețea hieroglifelor, săpate în piatră, pe care le poți vedea la tot pasul.

Templul sub formă de crocodil și cel mai vechi obelisc din lumea antică

Dedicat lui Horus, zeul egiptean al războiului și lui Sobek, zeul egiptean al fertilității, Templul lui Sobek de la Kom Ombo are o formă aparte, de crocodil.

ADVERTISEMENT

Un alt loc de vizitat este Obeliscul Neterminat, cel mai vechi obelisc din lumea antică, cu o vechime de 3500 de ani.

ADVERTISEMENT