Life

Cum poți avea un somn liniștit. Cinci trucuri care funcționează garantat

Există câteva trucuri și tehnici care te pot ajuta să adormi rapid și să ai un somn liniștit.
23.09.2021 | 21:26
Cum poti avea un somn linistit Cinci trucuri care functioneaza garantat
ADVERTISEMENT

Odihna este extrem de importantă. Fără un somn bun nu avem randamentul pe care îl dorim și ne vom simți obosiți.

Toți ne dorim să avem un somn liniștit, dar uneori putem întâmpina probleme din cauza oboselii de peste zi sau a stilul de viață. Experții au demonstrat că lipsa de somn scade IQ-ul.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu întâmpina asemenea probleme există o serie de trucuri care te vor ajuta să ai un somn liniștitor.

Cum poți avea un somn liniștit. Cinci trucuri care funcționează garantat

Cori Grămescu a oferit câteva trucuri care ne ajută să avem un somn liniștit. Antrenoarea este extrem de cunoscută pentru programele de nutriție și cele de fitness care au ajutat mii de femei.

ADVERTISEMENT

Pentru a ne putea odihni trebuie mai întâi să aflăm și să înțelegem de ce nu putem dormi. Mai apoi putem acționa. Un somn bun, dar și unul prost are consecințe asupra stării noastre de sănătate. Cori Grămescu a prezentat câteva trucuri pentru toți cei care își doresc să doarmă cât mai bine.

Mai întâi ar trebui mereu să respectăm ciclul firesc de somn și trezire al corpului.

“Trebuie să te culci și să te trezești în fiecare zi la aceleași ore, chiar și în weekenduri sau în vacanțe. Respectă orele de somn și de trezire și vei avea tot timpul energie” a spus antrenoarea.

ADVERTISEMENT

Înainte de a merge la culcare este indicat să se facă exerciții de respirație.

“E important să respiri din abdomen, nu din piept, așa cum facem deseori – ceea ce nu ajută. Respirația abdominală îți poate activa reacția de relaxare și îți scade pulsul, tensiunea arterială și nivelul de stres, astfel încât să poți adormi”, a mai scris Cori Grămescu, pe pagina sa de Facebook. 

Trucuri pentru un somn liniștit

Antrenoarea mai are câteva sfaturi pentru cei care nu pot dormi bine. Este extrem de important să învățăm să controlăm lumina. Este indicat să ne expunem la lumină puternică după trezire. Așa vom avea energie. Este important și să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Lumina naturală trebuie folosită atât la birou cât și în casă. Seara ar trebui să evităm ecranele foarte luminoase. De asemenea este indicat ca îl locul unde se doarme să fie întuneric complet.

ADVERTISEMENT

Un alt truc care ajută garantat este cititul.

“Este o activitate foarte relaxantă.(…) Dacă citim câteva pagini înainte să ne încheiem ziua, ne simțim mai relaxate, iar somnul va veni mai ușor”, a mai spus Cori Grămescu.

De asemenea este recomandată folosirea unor pături grele. Acestea sunt făcute din materiale speciale cu greutate și conțin bile de plastic sau sticlă.

“Calmează nervii, pentru că presiunea produsă declanșează reacții la nivelul sistemului nervos, care ne scad pulsul și ritmul respiratoriu atunci când ne simțim stresate și ne ajută să ne calmăm și să adormim”, a mai scris antrenoarea.

ADVERTISEMENT