News

Cum poți circula cu trenul începând de pe 15 mai! Măsuri speciale anunțate de autorități

09.05.2020 | 15:07
Cum poti circula cu trenul incepand de pe 15 mai Masuri speciale anuntate de autoritati
ADVERTISEMENT

FANATIK îți explică pas cu pas cum poți circula cu trenul începând de pe 15 mai, dată la care intră în vigoare măsurile de relaxare!

Cum poți circula cu trenul începând de pe 15 mai!

Trebuie să știți că locurile libere din trenuri ar putea fi marcate cu semne de culoare verde. Acestea sunt recomandările INSP pentru transportul feroviar.

ADVERTISEMENT

În acest fel, se va păstra distanța de minim un metru între pasageri. Se vor marca cu un semn vizibil de culoare verde locurile permise pentru transportul pasagerilor, astfel încât să se păstreze distanța de minim un metru între pasageri.

Măsuri speciale anunțate de autorități

Pentru vagoanele de tip cușetă sau vagoanele de dormit, se permite transportul unui singur pasager per compartiment, cu excepția membrilor aceleiași familii.

ADVERTISEMENT

Este interzisă introducerea vagoanele de tip restaurant în componența garniturilor. Pentru toaletele din vagoane este obligatorie asigurarea apei curente, săpun lichid și dezinfectant de mâini.

Au existat, de altfel, mai multe recomandări ale celor de la INSP. Frizeriile și saloanele de coafură vor putea să primească clienți, doar pe bază de programare, fiind apoi nevoiți să ia temperatura clientului.

ADVERTISEMENT

Același lucru se întâmplă și în cabinetele stomatologice, urmând ca apoi pacientul să-și dezinfecteze mâinile. Tot de pe 15 mai, la ridicarea stării de urgență, ar putea să fie redeschise bisericile.

INSP a recomandat ca numărul persoanelor care au acces în lăcașurile de cult să fie limitat, iar toți cei care se află în interior să poate mască.

ADVERTISEMENT

În plus, INSP recomandă enoriașilor să evite atingerea icoanelor, iar, în cazul în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință, se va evita oferirea/primirea împărtășaniei.

 

 

ADVERTISEMENT