Life

Cum poți curăța bijuteriile din aur chiar la tine acasă. Trucurile care le vor face să arate ca noi

Cum poți curăța corect și în siguranță bijuteriile din aur la tine acasă. Ingredientele banale care le vor reda strălucirea de altădată.
03.04.2024 | 10:42
Cum poti curata bijuteriile din aur chiar la tine acasa Trucurile care le vor face sa arate ca noi
Cum să îți curăți bijuteriile din aur acasă, în siguranță. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Bijuteriile din aur sunt pe placul multor persoane. Cei care obișnuiesc să le poarte zi de zi, sigur au observat că, în timp, acestea își pierd strălucirea. Dacă vrei să te bucuri când mai mult de ele, trebuie să știi că acestea se pot curăța în siguranță acasă, dacă ții cont de câteva sfaturi.

Ce trebuie să faci pentru a menține bijuteriile strălucitoare cât mai mult timp

Aurul este unul dintre metalele prețioase care a cucerit întreaga lume. În general, acesta este cel mai întâlnit sub forma bijuteriilor. Fie că vorbim despre cercei, coliere sau alte accesorii, cu toate ocupă un loc special în inima posesorilor.

ADVERTISEMENT

Bijuteriile de aur au devenit principala opțiune a celor care își doresc accesorii pe care să le poarte zi de zi și care să funcționeze aproape cu orice. Bijuteriile din aur sunt ușor de accesorizat, ceea ce înseamnă că nu le dau prea multe bătăi de cap doamnelor și domnișoarelor.

Ca orice alt tip de bijuterii și cele confecționate din aur încep să se deterioreze în timp. Chiar dacă nu vor prezenta niciodată semne puternice de uzură, strălucirea lor nu va mai fi cea de altădată.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă ca bijuteriile să fie curățate la un anumit interval de timp. Deși este cel mai bine să le lași pe mâna profesioniștilor atunci când vine vorba de acest proces, la fel de bine o poți face și tu acasă.

Cele mai bune metode prin care îți poți curăța bijuteriile din aur acasă

Curățarea bijuteriilor acasă nu este deloc complicată, mai ales că se poate face cu ajutorul multor produse pe care le ai deja în bucătărie. Una dintre cele mai simple metode prin care poți reda strălucirea bijuteriilor din aur este curățarea lor cu oțet.

ADVERTISEMENT

Pentru a pune în aplicare aceasta metodă la tine acasă, ai nevoie de un vas încăpător unde vei pune bijuteriile din aur. Peste ele se toarnă suficient oțet cât să le acopere în totalitate. Bijuteriile se lasă în oțet jumătate de oră, după care se curăță cu ajutorul unei periuțe moi.

La fel de eficient pentru bijuteriile din aur este și bicarbonatul. Sunt suficiente o linguriță de bicarbonat, una de sare și puțină apă pe care le amesteci până vei obține o pastă. Această pastă se aplică pe bijuterii și se curăță cu atenție.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe, însă, bijuteriile din aur se pot curăța și cu suc de ceapă. Pentru asta, ai nevoie de o ceapă pe care o pui în blender. În zeama obținută, se vor pune bijuteriile din aur timp de două ore, după care le poți spăla cu săpun pentru a elimina mirosul neplăcut.

Bijuteriile din aur își pot recăpăta strălucirea și cu ajutorul alcoolului sanitar. Pe o cârpă moale, adaugă câteva picături de spirt, apoi freacă cu grijă bijuteria. Ai grijă să nu insiști pentru a nu provoca zgârieturi fine.

O ultimă metodă la fel de eficientă ca cele menționate până acum este curățarea cu apă și săpun. Într-un vas se pune apă și săpun, iar în acest lichid se scufundă bijuteriile timp de 20 de minute. După ce le-ai scos, se clătesc sub jet de apă și se șterg cu o cârpă moale.

ADVERTISEMENT
Tags: