Află cum poți să cureți fierul de călcat cu o soluție simplă și ieftină. Este un truc pe care oricine trebuie să-l cunoască, deoarece te scapă de murdărie și calcar.
Călcatul hainelor este necesar pentru ca articolele vestimentare să arate impecabil, mai ales atunci când vine vorba despre tricouri, cămăși sau pantaloni care pot face cute.
Cu toate acestea, călcatul rufelor poate deveni ceva cu totul neplăcut. Este o activitate care chiar poate ajunge să-ți distrugă hainele, în special pe cele din materiale delicate.
Pentru ca hainele să nu se deterioreze, iar călcatul să nu fie o activitate atât de neplăcută, e bine ca fierul de călcat să fie curățat în mod regulat.
Acest aparat electrocasnic adună, de-a lungul timpului, calcar, rugină, impurități și depuneri de murdărie, iar hainele tale pot fi pătate. De altfel, materialul se poate lipi de fierul de călcat, ceea ce poate fi foarte enervant.
Totodată, din cauza murdăriei, găurile prin care iese aburul se pot înfunda și ele. Din acest motiv, e bine să cureți fierul regulat. Nu ai nevoie de produse scumpe pentru a face acest lucru.
Poți folosi o soluție simplă, făcută din ingrediente accesibile. Mai exact, ai nevoie de acid de la citrice, apă fierbinte și o periuță de dinți de care nu mai ai nevoie.
Se adaugă zeama de la lămâi sau port0cale, iar peste ea se pune apă fierbinte. Se pornește fierul de călcat și se lasă să se încingă la maximum.
După aceea, trebuie să iei un lighean de apă și să începi să apeși butonul de abur și cel de pulverizare deasupra acestuia, pentru ca toate depunerile să se scurgă.
Cu ajutorul periuței de dinți, curăță fierul de călcat până când elimini toate depunerile de murdărie din rugină. Ai grijă să cureți și suprafața acestuia. Pune apoi apă normală în recipientul fierului de călcat, pe care trebuie să-l înfierbânți.
Mai există, de asemenea, și varianta de a scoate supapa pentru apă, pe care să o apeși și să o rotești. Poți verifica cartea tehnică a fierului de călcat pentru a vedea cum se face acest lucru.
Supapa trebuie spălată și curățată. Se toarnă apoi apă fierbinte în el, se agită și se scurge apa, iar procedura se repetă până când apa iese curată.