Tigaia arsă se poate curăța eficient cu ajutorul unui ingredient accesibil, pe care sigur îl ai în bucătărie. Este o metodă prin care va arăta ca nouă.
Curățarea veselei din bucătărie se dovedește a fi plină de provocări, mai ales dacă există depuneri de grăsime. Arsurile de pe anumite vase pot reprezenta, însă, mari provocări pentru oricine.
De multe ori, să cureți o tigaie arsă poate fi o sarcină foarte neplăcută, indiferent de produsele pe care le utilizezi. Petele de arsură și reziduurile pot fi greu de curățat, însă există soluții pentru ca procesul să fie mai simplu.
Din fericire, nu ai nevoie să utilizezi produse chimice pentru a curăța tigaia arsă. Cu ajutorul unor ingrediente din bucătărie, petele vor fi eliminate cu ușurință, iar tigaia va fi ca nouă.
Ingredientele de care ai nevoie pentru a curăța tigaia sunt la îndemâna oricui și se pot folosi pentru numeroase treburi casnice. Este vorba despre oțet și bicarbonat de sodiu. Acesta din urmă poate face minuni.
Pentru a putea curăța în profunzime tigaia arsă, ai nevoie de bicarbonat de sodiu, oțet alb și de apă caldă. Mai ai nevoie de un burete sau de o perie de bucătărie, precum și de o cârpă sau de un prosop curat.
În tigaie se adaugă apă caldă astfel încât să fie acoperită zona arsă. Se toarnă aproximativ o cană de oțet alb în apă, iar tigaia se pune pe aragaz.
Amestecul se aduce la punctul de fierbere și se lasă să fiarbă timp de 5 – 10 minute. Datorită acidității oțetului, depunerile arse se vor înmuia imediat.
Se oprește focul, apoi se presară câteva linguri de bicarbonat de sodiu în tigaia fierbinte. Grăsimea și reziduurile arse se vor desprinde datorită amestecului, care începe să facă spumă.
După ce nu se mai produce spumă, tigaia se golește, iar zona afectată se curăță cu ajutorul unui burete sau cu o perie de bucătărie. Bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor întrucât se comportă precum un abraziv delicat.
Tigaia se clătește cu apă caldă astfel încât să elimini orice urmă de oțet și bicarbonat. Se șterge cu un prosop curat, dar o poți lăsa să se usuce la aer, notează spynews.ro.
În cazul în care tigaia este foarte arsă, se repetă procesul. O altă variantă este să lași amestecul să stea în tigaie pentru 30 – 60 de minute, înainte să adaugi bicarbonatul de sodiu.
Metoda este una eficientă și te va ajuta să cureți în siguranță majoritatea tigăilor. Dacă ai o tigaie cu suprafață non-stick (antiaderentă), e nevoie să consulți instrucțiunile producătorului înainte să cureți stratul antiaderent cu bicarbonat de sodiu și oțet.